ANTALYA'da tarım işcisi Altın Erdoğan (60), iddiaya gore, 15 kişilik araca 30 kişinin maskesiz bindirilmesine tepki gosterince, işveren S.A. ve eşi H.A. tarafından darbedildi. S.A.'nın azmettirmesiyle diğer işciler tarafından da dovulduğunu one suren kadının, sol gozu gorme yetisini kaybetti. Erdoğan'ın, sağ gozunu de cocukluğunda şeker hastalığı nedeniyle kaybettiği ortaya cıktı.
Antalya'nın Kepez ilcesinde oturan ve 6 yıldır Serik ilcesinde nar toplayıcılığı yaparak gecimini sağlayan Altın Erdoğan, yanında calıştığı 'cavuş' olarak adlandırılan S.A., S.A.'nın eşi H.A. ve calışanlar tarafından darbedildiği iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suc duyurusunda bulundu. Erdoğan, suc duyurusunda sağ gozunun gormediğini, uğradığı şiddet nedeniyle sol gozunu de kaybettiğini belirtti.

'15 KİŞİLİK MİNİBUSTE 30 KİŞİ VARDI'Altın Erdoğan, 28 Ekim'de S.A. tarafından calışmak uzere işci servisine alındığını ve işe goturulduğunu aktardı. Mesai bitiminde S.A.'nın yine kendisini almaya geldiğini ifade eden Erdoğan, "İşci servisinde 15 kişi olması gerekirken 30 kişi vardı. Hepsi de maskesizdi. Buna tepki gosterdim ve herkesin maske takmasını istedim. Uyarım dikkate alınmayınca, aracta balık istifi yolculuk eden 30 kişiyi cep telefonu ile kameraya aldım. Goruntuleri işciler benden almaya calıştı. Aractan indiğim sırada, S.A. ve eşi H.A. tarafından darbedildim. Aractaki gocmen işciler de etrafımı sardı. Kargaşada cavuşun eşi H.A., 'Oteki gozunu ben kor edeyim de gor' diyerek tokat attı. Sol gozum kanadı. Şikayetci olacağımı soyleyince de beni, 'Biz mafyayız. Sen bizim kim olduğumuzu bilmiyorsun. Şikayetci olursan cocuğunu kacırırız, onları yaşatmayız' diyerek tehdit ettiler" diye konuştu.KORKUSUNDAN DOKTORLARA 'GOZUME NAR DUŞTU' DEMİŞKorkudan hastanede doktorlara 'Gozume nar duştu' dediğini ifade eden Altın Erdoğan, "29 Ekim'de gozumden ameliyat oldum. Sol gozumde yuzde 97 gorme kaybı oluştu ve işlevini yitirdi. 3 Aralık'ta ikinci kez ameliyat oldum, ancak doktorlar gozumun tamamen gormeyeceğini soyledi. Hastanede olup biteni kardeşime anlattım. Onun da cesaret vermesiyle Kepez Polis Merkezi'ne giderek S.A. ve eşi H.A.'dan şikayetci oldum" dedi.'HİCBİR ŞEY GOZUMU GERİ GETİRMEYECEK'Yaşadıklarını unutamadığını ve yediği dayağın hala etkisinde olduğunu sozlerine ekleyen Altın Erdoğan, şunları soyledi: "Benim iki katım olan işverenin eşi H.A. boğazıma yapıştı. Beni tekmeledi. Minibusten inince de etrafımı sarıp yuzume, kafama, nereye denk gelirse vurdular. Gozum kanadığı icin hicbir şey goremiyordum. Titreyerek hastaneye gittik. Şimdi de gozumu kaybettim. Beni bu hale sokanların cezasını cekmesini istiyorum. Hicbir şey benim gozumu geri getirmeyecek" dedi.Altın Erdoğan'ın avukatı Bilge Yılmaz ise konunun takipcisi olacağını ifade ederek, "Burada muvekkilime karşı aynı anda birden cok suc işlenmiştir. Adeta bir cete tarafından muvekkilim mağdur edilmiştir. Aynı zamanda muvekkilim sigortasız calıştırılmıştı. Olayın sosyal guvenlik hukuku ve iş kazası boyutu da vardır. Gerekli davaları acacağız" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Suleyman EKİN