19 ile Yaşam" ismiyle ilk kez duzenlediği kısa film yarışmasında oduller sahiplerini buldu.
Dunyayı etkisi altına alan korona virus gunluk yaşamdaki yerini ve toplumsal etkisini on plana cıkarmak, salgına karşı farkındalık ve bilinc oluşturulmasını amaclayan Kultur ve Sosyal İşler Mudurluğu tarafından organize edilen kısa film yarışmasının odul toreni İpekyolu Belediyesi konferans salonunda gercekleştirildi. Sosyal mesafe ve tedbir kuralları gozetilerek yapılan odul torenine İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan ve sanatseverler katıldı.

Duzenlenen yarışmaya başvuran 42 film arasından odule hak kazananları; Yuzuncu Yıl Universitesi (Van YYU) Guzel Sanatlar Fakultesi Sinema ve Televizyon Bolumu Oğretim Uyesi Doc. Dr. Birgul Alıcı, Dr. Oğretim Uyesi Akıl Fikret Tosun, Dr. Oğretim Uyesi Afif Ataman, Dr. Oğretim Uyesi Neslihan Şeref ve Dr. Oğretim Uyesi Nergiz Karadaş'dan oluşan juri belirledi.
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, belediyenin kulturel faaliyetlere ve projelere her zaman destek verdiğini belirterek, "Van YYU'deki hocalarımızla beraber dereceye giren filmleri sectik. Tarafımıza 42 film ulaştı. Dereceye girenlere farklı farklı oduller verdik. Yarışmaya Turkiye'nin her yerinden yoğun bir ilgi oldu. Bu ilgi beni cok mutlu etti. Kultur ve Sosyal İşler Mudurluğu personelimize, hicbir beklentisi olmadan buraya gelip emek veren universitedeki hocalarımıza teşekkur ediyorum" dedi.
YYU Guzel Sanatlar Fakultesi Sinema ve Televizyon Bolum Başkanı Nergiz Karadaş ise korona virus salgını doneminde insanların kulturel ve sanatsal faaliyetlerini kararlılıkla surdurduğunu belirterek, "Yarışmada izlediğimiz filmlerin genel kapsamı tabi ki korona virus temalıydı. Bu surec bize sadece yonetmenlerin, sinemaya gonul vermiş insanların değil, bircok kişinin korona virus doneminde daha uretken olmasını sağladı. Cunku salgın doneminde bizler evlerimize kapanıp dertlerimizi, dile getirmek istediklerimizi sanatla dışa vurma gereği hissettik. Bizim değerlendirmemizi filmlerin temayla olan ilişkisi, dramatik olarak anlatılma teknikleri, sinematografik sunumu bizim kararımızda belirleyici oldu. Boyle etkinliklerin devamının gelmesini diliyorum. Sanat noktasında insanları yureklendirmek, teşvik etmek cok onemlidir. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan'a sanata olan ilgisinden ve desteklerinden dolayı teşekkur ediyorum" diye konuştu.
Yarışmada "Askıda Odev" filmiyle Halil Aygun birinci, "Anormal" filmiyle Muhammed Emin Altunkaynak ikinci, "Engel" filmiyle Ramazan Oğuzhan Erdoğan ise ucuncu oldu.
"Evde" filmiyle Yalcın Eren, "Yeni Arkadaşım" filmiyle Buğra Mert Alkayalar, "Yaren" filmiyle Turgut Kanal, "Zor Zamanlar" filmiyle Mustafa Celiker, "Non Lineer" filmiyle de Mert Eşberk mansiyon odulune layık goruldu.
Dereceye giren filmlerin birincisi 7 bin TL, ikincisi 5 bin TL, ucuncusu 3 bin TL ile odullendirilirken, mansiyon odulu ise 500 TL olarak belirlendi. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı