Turkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası iş birliği, gelişmekte olan ulkeler ile multeciler ve yerlerinden edilmiş kişileri onceleyerek yurutulmelidir. Bu konuda OECD'nin oncu bir rol oynaması gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) kuruluşunun 60'ıncı yıl donumu programına video mesaj gonderdi.

Turkiye'nin başlangıcından itibaren uyesi olduğu teşkilatın kuruluşunun 60'ıncı yıl donumunu tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turkiye olarak, dengeli ekonomik buyume ile kalkınmanın temini, refah ve istihdamın artırılması hedefleri doğrultusunda, OECD'de etkin bir iş birliği ve dayanışma sergiliyoruz. Teşkilat 60 yıldır, hazırladığı anlaşmalar ve sozleşmelerle, iyi uygulama ornekleriyle, oluşturduğu standartlarla, paylaştığı tavsiye ve istatistiki tahlillerle kuresel ekonomide onemli bir aktor olduğunu kanıtlamıştır." değerlendirmesinde bulundu.
Kovid-19 salgınının ne kadar kırılgan bir dunyada yaşandığını ve insanların birbirine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha gosterdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turkiye olarak bu donemde insanımızın sağlığı icin gereken tum tedbirleri alırken, ekonomik faaliyetlerimizi aksatmamak icin caba harcadık. Ekonomik İstikrar Kalkanı ve Sosyal Koruma Kalkanı Paketleriyle girişimcimizin, esnafımızın, dezavantajlı kesimlerin yanında olduk." dedi.
Salgın şartlarına rağmen hem kamu kuruluşlarının hem ozel sektorun yatırımlarını artırarak surdurduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Kuresel sorumluluk bilinciyle uluslararası yardımlaşma ve dayanışmayı da asla ihmal etmiyoruz. Turkiye olarak şimdiye kadar 156 ulke 9 uluslararası kuruluşa yardım sağladık. Kriz halinde hayata gecirilen bu iş birliği ve dayanışmanın kalıcı olmasını temenni ediyorum. Kasım ayının sonunda tertiplenen cevrimici G20 Liderler Zirvesi'nde de değindiğim uzere, uluslararası iş birliği, gelişmekte olan ulkeler ile multeciler ve yerlerinden edilmiş kişileri onceleyerek yurutulmelidir. Bu konuda OECD'nin oncu bir rol oynaması gerektiğine inanıyorum. Sayın Genel Sekreteri, hizmet doneminde Teşkilat'a etkin şekilde yon verip, uye ulkeleri, ortak calışma anlayışıyla mutabakata sevk ettiği icin tebrik ediyorum."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğin gercekleşmesinde emeği gecenlere teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Enes Kaplan