Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) İcra Kurulu Başkanlığı gorevine Ahmet Buğa getirilirken, Yonetim Kurulu Başkanı Mustafa Aykut oldu.
Gercekleştirilen genel kurul sonrası GABORAS'ta icra kurulu başkanlığına Ahmet Buğa, yonetim kurulu başkanlığına Mustafa Aykut getirildi. Yonetim kurulu uyeliklerine ise Ali Reis Topcu, Burhan Ozdemir, Mahmut Asmalı, Fahrettin Oylum, Osman Calışkan ve Prof. Dr. Bulent Bayram getirildi.

Yonetim kurulu ve lider kadrosu yenilenen GABORAS'ta, Turkiye'nin ve dunyanın gayrimenkul borsası olma vizyonu adına Danışma ve Strateji Kurulu oluşturuldu. MUSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar'ın başkanlık yapacağı Danışma ve Strateji Kurulu'nda Bekir Yener Yıldırım ve Dr. İlkay Gultaş yer alıyor.
"Gayrimenkul sektorunu buyutmeye ve gelişmeye devam edeceğiz"
Acıklamada goruşlerine yer verilen GABORAS İcra Kurulu Başkanı Ahmet Buğa, Gayrimenkul Borsası AŞ'nin sektoru geliştirmeye ve buyutmeye devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:
"Yeni donemde kadromuzun yerel ve global bilgi ve tecrubesiyle gayrimenkul alım satım sureclerinin dijitalleşmesi ve guvenli gayrimenkul ticareti platformunun hızla hayata gecirilmesi faaliyetlerimize hız vereceğiz. Onceliğimiz, GABORAS'ın teknolojisini ve altyapısını tercih eden muşterilerimize hizmetlerimizi surekli geliştirerek memnuniyetlerini artırmaktır. Bununla birlikte hedefimiz, GABORAS'ı gayrimenkul teknolojilerimizi kullanarak uluslararası gayrimenkul ve sermaye piyasası standartlarına uygun bir pazar yeri haline getirmek ve elektronik piyasa yapılanmasını gercekleştirmektir."
GABORAS İcra Kurulu Başkanı Ahmet Buğa
Selcuk Universitesi Elektrik ve Elektronik Muhendisliği'nde lisans eğitimini tamamlayan Ahmet Buğa, Loughborough Universitesi İslami Bankacılık ve Finans alanında ise "menkul kıymetler borsalarında volatilite ve muğlak ticaret" yuksek lisansı yaptı.
İş hayatında Adese, Seha Yapı gibi şirketlerde farklı gorevlerde bulunan Buğa, 2009-2012 yıllarında İttifak Holding İcra Kurulu Uyeliği ve Risk Komitesi Başkanlığı gorevlerini ustlendi.
Buğa, GABORAS oncesinde SENYAP Yatırım Ortaklığı Genel Muduru olarak gorev yapıyordu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Uğur Aslanhan