DİYARBAKIR'da teror orgutu PKK tarafından kacırılan cocuklarının bulunmasını isteyen 178 ailenin HDP il binası onundeki oturma eylemi, 470'inci gununde devam ediyor. 5 yıl once 14 yaşındayken İstanbul'dan kacırılan oğlu Tuncay'ın bulunması icin oturma eylemi yapan Şevket Bingol, "16 aydır burada evladımı bekliyorum. Benim cocuğum 14 yaşındaydı. Cayına ilac attılar. Okul okuyordu, kalemini kırdılar. Dağa goturup eline silah verdiler. Neden bunun hesabını bize vermiyorlar?" dedi.
Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar, gecen yıl 21 Ağustos'ta ortadan kayboldu. Akar'ın annesi Hacire Akar, 1 gun sonra HDP Diyarbakır İl Binası onune geldi. Oğlunun HDP'liler tarafından dağa kacırıldığını soyleyen anne Akar, il binası onunde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'uncu gununde ortaya cıkan oğlu Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Ancak, Akar'ın cocuğuna kavuşması teror orgutu PKK tarafından evlatları kacırılan diğer aileler icin umut oldu. Akar'ın cağrısıyla harekete gecen aileler, 3 Eylul'de HDP binası onunde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar'ın HDP onunde oturma eylemi yaptığı gunden bu yana 20 aile cocuğuna kavuştu.
'OLUM PAHASINA DA OLSA KAC GEL'İstanbul Arnavutkoy'de 2014 yılında 'Bana iş buldular, işe gidiyorum' diyerek evden cıkan ve bir daha donmeyen oğulları Tuncay icin eşi Fatma ile birlikte 13 Eylul'den bu yana HDP il binası onundeki oturma eylemini surduren Şevket Bingol, şunları soyledi: "Oğlumu HDP dağa goturdu. Okul okuyan cocuğumun kalemini kırıp eline silah verdiler. 16 aydır HDP'nin kapısında oturuyorum. HDP'den şimdiye kadar bize bir acıklama gelmedi. HDP, Meclis'te 'Cumartesi Anneleri'nin fotoğraflarını gosterip konuşma yapıyor ama bizimle ilgili bir şey demiyorlar. Bu cocukları onlar goturdu. Benim cocuğum 14 yaşındaydı. Madem duyarlı olduğunuzu soyluyorsunuz; bu aileleri neden Meclis'e goturmuyorsunuz. Bunlar bizi savunmuyor. Bunlar Kurt partisi değil, bizim vekilimiz de değil. Cocuğumun eline silah verip 'ya ol ya oldur' diyorlar. Vicdan yok. 178 aile, 16 aydır kapılarında bekliyor. 'Onlar bizim yerimizde olsaydı acaba ne yaparlardı?' 41 yıldır Kurt kanıyla rant elde etmekten başka ne yaptılar? Kurtlere yapmadıkları zulmu bırakmadılar".Oğluna cağrıda bulunan baba Bingol; "Eğer beni duyuyorsan olum pahasına da olsa kacıp gel. Burada seni bekliyorum. İşkence yok, ceza yok. 20 arkadaşın geldi. Aileleri, alıp goturdu. Ben de seni alıp evimize gotureceğim. Sen gelmeden kesinlikle Diyarbakır'dan, HDP'nin onunden kalkıp gitmeyeceğim" ifadelerini kullandı.EVLADINA 20 AİLE KAVUŞTUHacire Akar'ın başlattığı oturma eyleminin ardından cocuğuna kavuşması diğer aileleri de harekete gecirdi. 16 aydır devam eden oturma eyleminde cocuklarına kavuşan 20 aile şu isimlerden oluşuyor: "Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer. Husniye-Huseyin Kaya ciftinin kızları Mekiye. Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim. Necla-Metin Acan ciftinin oğlu Harun. Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu ciftinin oğlu Huseyin. Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda. Melik Aslan'ın oğlu Volkan. Muhteber Birlik'in oğlu Veysi. Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin. Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin. Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Acar. Sait Acar'ın oğlu Haşim. Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan. Sever Fidan'ın oğlu Tayfur Fidan. Gulşen Cetin'in oğlu Erdal Cetin. Fahrettin-Meryem Akkuş ciftinin oğulları Erkan. Fattah-Perihan Kaya ciftinin oğlu Cuma. Safiye-Mehmet Emin Coşkun ciftinin oğlu İbrahim ile son olarak da Mehmet-Keziban Yalcın ciftinin kızları Yasemin.