Konya'nın merkez Selcuklu İlce Belediyesi, Selcuklu Ziraat Odası'na tarımın geliştirilmesi icin iki adet taş toplama makinesi hibe etti.
Selcuklu Belediyesi, belediyecilik faaliyetlerinin dışında farklı sektorlere desteklerini surduruyor. Selcuklu Belediyesi ilcede tarımı geliştirmek, urun rekoltesi ve kalitesini artırmak icin Selcuklu Ziraat Odası'na iki adet taş toplama makinesi hibe etti. Selcuklu Ziraat Odası hibe edilen makinelerle ilce genelinde tarımı geliştirmeyi planlıyor. Selcuklu Belediyesi ile Selcuklu Ziraat Odası arasında iki makinenin hibesi icin protokol imzalandı. Selcuklu Belediyesi Encumen Salonu'nda duzenlenen imza torenine Selcuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ziraat Odası Başkanı Ali Kucukharmancı, AK Parti İlce Başkanı Mustafa Hakan Ozer, belediye başkan yardımcıları, birim mudurleri ve ziraat odası yonetim kurulu uyeleri katıldı.
"Tarımın gelişmesine belediye olarak katkı sunacağız"
Protokol toreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Selcuklu Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ihtiyac ve talepleri doğrultusunda hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugun de Selcuklu Ziraat Odası Başkanımızla birlikte hayırlı bir protokole imza attık. Dış mahallelerimizde tarımla uğraşan hemşehrilerimizin istekleri doğrultusunda iki adet taş toplama makinesini Selcuklu Belediyesi olarak meclis kararıyla alımlarını gercekleştirdik. Bugun inşallah Selcuklu Ziraat Odamıza bu iki makinemizi teslim edeceğiz. Bu tahsisle birlikte Selcuklu Ziraat Odas'ında ihtiyacı olan hemşehrilerimize bu aracları uygun bir şekilde kullandıracaklar. Bu şekilde inşallah tarımın gelişmesine, ilcemizde tarımın daha iyi şartlarda yapılmasına katkı sağlayacağız. Butun hemşehrilerimize hayırlı olsun diyorum. Selcuklu Ziraat Odamıza da boyle bir birlikteliğe bizi teşvik ettiği icin teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.
"Ciftcilerimize hayırlı olsun"
Başkan Ahmet Pekyatırmacı'ya iki makine icin teşekkur eden Selcuklu Ziraat Odası Başkanı Ali Kucukharmancı, "Başkanımıza ciftcilerimiz adına teşekkur ediyorum, bu imkanı bize sağladılar. İnşallah hayırlara vesile olur. Selcuklu'da yaşayan ciftci kardeşlerimize de hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Ahmet Pekyatırmacı ile Ali Kucukharmancı iki adet taş toplama makinesinin protokolunu imzaladı. Ardından makineleri inceleyen Pekyatırmacı, makineleri Kucukharmancı'ya teslim etti. - KONYA