Normal şartlar altında yeni iPhone modellerini her yılın eylul ayında tanıtan Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, bu yıl planlarda değişikliğe giderek yeni iPhone 12 ailesini 13 Ekim tarihinde tanıtmıştı. Kuresel salgın ve beraberinde gelen uretim aksamaları, ABD'li şirketin planlarda değişikliğe gitmesinin en buyuk nedeni olarak biliniyor.
Yeni bir rapor ise tanıtım tarihinde yaşanan bu gecikmenin yalnızca 2020 yılına ozel olduğunu ve gelecek nesil iPhone'ların normal tarihinde, eylul ayı icerisinde tanıtılacağını gosteriyor. Bu da iPhone 13 ailesiyle tanışmaya yalnızca 9 ay uzaklıkta olduğumuz anlamına geliyor.
[h=2]iPhone 13'ler A15 yonga setiyle donatılacak:[/h]
İddialar, sektorun en guvenilir Apple uzmanlarından biri olan Ming-Chi Kuo'dan geliyor. Bir yatırımcı notunda Kuo, Apple'ın iPhone 13 ile birlikte iPhone 12'den once kullandığı uretim programına geri doneceğini soyledi.
Kuo ayrıca, iPhone 13 serisinin Apple tarafından tasarlanan ve birkac ay once piyasaya surulen iPhone'lara gucunu veren A14 yonga setini temel alan yeni bir A15 yonga setiyle birlikte geleceğini de belirtti.
[h=2]Zamanlama her şeydir:[/h]
Haftalarca suren soylentilerden sonra Apple, iPhone 12'lerin piyasaya surulmesinde gecikme olacağını gectiğimiz temmuz ayında doğrulamış ve tedarik zincirinde meydana gelen sorunlar nedeniyle iPhone 12 ile iPhone 12 Pro'nun, iPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro Max'ten uc hafta once satışa cıkacağını acıklamıştı.
Bu aşamada iPhone 13 serisinin kendisi hakkında pek bir şey duymadık fakat dort telefondan oluşacağına dair soylentiler mevcut. Bununla birlikte serideki bazı cihazların ya da tamamının, 120 Hz ProMotion ekran teknolojisine sahip olacağı da iddia ediliyor.