TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2021 yılı butceleri kabul edildi.
2021 Yılı Merkezi Yonetim Butce Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yonetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 6. tur goruşmelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yanı sıra Yuksekoğretim Kurulu, Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yuksekoğretim Kalite Kurulu, 127 universitenin butcesi, Karayolları Genel Mudurluğu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Mudurluğunun 2021 yılı butceleri de kabul edildi.

Butceler uzerinde şahsı adına soz alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gulender Acanal, oğrenmeyi arzuyla talep eden oğrenciler yetiştiren eğitim sistemi icin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'a teşekkur etti.
AK Parti hukumetlerinin icraatlarını sıralaması halinde Şanlıurfa'ya kadar yol olacağını belirten Acanal, muhalefet milletvekillerinin iktidarın bir şey yapmadığı şeklindeki sozlerinin, milletin iradesini yok saymak olduğunu soyledi.
Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) 10 milyar 332 milyon 185 bin 714 tıklanmayla dunyada en cok ziyaret edilen eğitim web sitesi olduğunu belirten Acanal, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) dunya cağrı merkezi, cağrı merkezleri sektorunde en iyi iletişim merkezi kategorisinde dunya 2'ncisi oldu. Uluslararası matematik ve fen eğilimleri araştırması (TIMMS) sonuclarına gore, ulkemiz her iki alanda da 500 puanı aştı." şeklinde konuştu.
Acanal, Turkiye'nin deprem bolgesinde olduğunu anımsatarak, deprem anında yapılacakları anlatan "Cok! Kapan! Tutun!" kitabının Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) tarafından 1'inci secildiğini de belirtti.
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, butce uzerinde şahsı adına yaptığı konuşmada, butcede 2021 yılı icin ongorulen yuzde 5,8'lik buyume, enflasyon ve kur tahminlerinin gecerliliğini yitirdiğini savunarak, butcede sanayiye, araştırma geliştirmeye, genclere, kadınlara ve insan haklarına ayrılan toplam tutarın, Kamu Ozel İşbirliği garanti odemeleri kadar olmadığını soyledi.
İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'nun dun Genel Kurul'da yaptığı konuşmaya değinen Yeneroğlu, "Zenginlerimiz varlıklarını yurt dışına cıkartıyorsa, genclerimizin nerdeyse yuzde 80'i Turkiye'de yaşamak istemiyorsa, artık bunun sebebini başkalarında aramayı bırakmak, aynaya bakmak lazım. Hepimiz biliyoruz ki sebep hukukun ustunluğunu reddeden tek adam rejimidir. Tezahuru de dun cılgınca alkışladığınız o bağıran adamın ucuz populizmi ve faşizan eğilimleridir." ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanvekili Haydar Akar, butcelerin kabul edilmesinin ardından birleşimi, butcenin 7. tur goruşmeleri icin saat 11.00'de toplanmak uzere kapattı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Seval Ocak Adıyaman