Down sendromlu losemi hastası Umut'un ailesi destek bekliyor
YOZGAT - Yozgat'ta 1,5 yıl once losemi teşhisi konulan 4 yaşındaki down sendromlu Umut Bulut'un ailesi destek bekliyor.

Agahefendi Mahallesi'nde yaşayan Resul ve Zuhal Bulut ciftinin 4 cocuğundan en kucuğu olan Umut, tedavisi icin 1,5 yıl once Erciyes Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan tahliller sonucu 4 yaşındaki Umut'a losemi teşhisi konuldu. Teşhisin ardından losemi hastası Umut Bulut, 1,5 yıldır her ay 4 kez Kayseri'ye giderek kemoterapi almaya başladı. Cocuğunu hastaneye goturup getiren baba Resul Bulut bu surecte calıştığı işinden ayrılmak zorunda kaldı. İşsiz kaldığı icin oğlunun tedavi surecinde yakınlarından aldığı borc ve bakım parası olan bin 400 lira ile hastane ihtiyaclarını karşılamaya calışan baba Resul Bulut, artık maddi yonden sıkıntıya girdiğini belirtti.
Yardım beklediklerini belirten Bulut, "Oğlumuz 4 yaşında down sendromlu 2.5 yaşında losemiye yakalandı, Kayseri'de teşhis koydular. 1.5 senedir tedavi goruyoruz. Kayseri'ye sık sık gidip geldiğimiz icin işimi bırakmak zorunda kaldım. Maddi anlamda baya bir yıpranma oldu. Şu an Kayseri'ye gidecek gucumuz yok" dedi. Baba Bulut sozlerini şu ifadelerle surdurdu:
"Umut şu an kemoterapi alıyor, kemoterapi iğnesi alıyor. Bunun icin Kayseri'ye gidip geliyoruz. Maddi bir destek bekliyoruz. Ayda 4 kere Kayseri'ye gidiyoruz. Cocuğumuz ateşlenme veya enfeksiyon kaparsa 2-3 kez de ayrıca gidiyoruz."
Maddi anlamda bir hayli yıprandıklarını anlatan Bulut, "Eşten dosttan aldığımız kadar aldık. İnşallah cocuğumuz icin elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam ediyoruz. Eşim halk eğitimde calışıyordu o da pandemiden dolayı şu an calışmıyor. Evimize hicbir gelir girmiyor. Ben işi bıraktım cocuğumla ilgileniyoruz" diye konuştu. Bulut, kendisine iş verilmesi durumunda mutlu olacağını soyledi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BAHADIR MUHLİS GOKGUL