Beşiktaş teknik direktoru Sergen Yalcın, Alanyaspor'a deplasmanda 2-1 kaybettikleri macı değerlendirdi.
Beşiktaş'ın sadece rakiplere karşı değil hakemlere karşı da mucadele ettiklerini ifade eden Sergen Yalcın, "İlk bolumde oyuna iyi başlamadık. Rakip baskıyla başladı. Baskıdan cıkmakta zorlandık. Oyuna bakınca, bir baskı vardı. İstediğimiz oyunu oynayamadık ama rakip de oyle cok pozisyon falan bulmadı ilk yarıda. VAR'daki arkadaşlar devreye girdi sağ olsunlar. Bilmiyorum, penaltı mı değil mi bilmiyorum. VAR sisteminin kime calıştığı belli değil bir defa, neye gore calışıyor! Verilen verilmeyen penaltıları goruyorum. Olacak iş değil. Futbol, VAR'da oturan arkadaşların eline gecti. Turkiye'de boyle. Maca kimin kazanacağı VAR'a bağlı. Takımların hepsi VAR'da oturan arkadaşlara bağlı. Rosier'i cıkardım, atılabilirdi. Oyundan koptu. Kontrolu kaybetti. Atılabilir diye cekindim. Hamleler yaptık. Olumlu geldi takıma. İkinci yarı cok baskılı oynadık. Cevirebilirdik. İkinci golu yedikten sonra oyundan duştuk. Cok fazla sonuc cıkmadı. Kaybedebiliriz, her macı kazanacağız diye bir kural yok. Alanyaspor da cok guclu bir takım. Kendi istediklerimizi yapamadık. Rıdvan'a vurulan dirsek sarı kart mı, bilmiyorum, bir baskın. Kaşı maşı dağıldı cocuğun. Biz sadece rakiplerle oynamıyoruz macları, boyle daha kolay olur ama başka etkenlerle oynuyoruz" dedi.
[h=3]"HAKEMLER FELAKET, OLACAK İŞ DEĞİL"[/h]"MHK'ya sesleniyorum; hakemleriniz berbat" diyen Sergen Yalcın, "Biz surekli VAR'dan penaltı yiyoruz. Bizim lehimize olan şeylerde hicbir şey devreye girmiyor. Bu şartlarda nasıl mucadele edeceğimizi duşunuyorum iceride. Bu şartlarda nasıl bir şeyler yapıp yarışacağız! Bunun plan programını konuşuyoruz. Buradan MHK ve Serdar Tatlı'ya soyluyorum. Hakemler felaket. Olacak iş değil. Biz belki cok iyi oynamadık ama rakip de iyi oynamadı. Atsak 1-1 olsa oyunu cevirebilirdik. Kaybedebiliriz, bunlar normal" ifadelerini kullandı.
[h=3]"KİMİNLE MUCADELE EDECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK"[/h]Fenerbahce macında Fenerbahce'yi mağdur gosterdiklerini de vurgulayan Sergen Yalcın, "Biz kimle mucadele edeceğimizi şaşırdık. Fenerbahce macında bile Fenerbahce'yi mağdur gosterdiler. İnanamıyoruz olan bitenlere. Lutfen biraz daha dikkat etsin hakemler. Sağlıklı mac yonetsinler. Oyuncular 90 dakika mucadele ediyor. Futbolun doğasına, doğallığına aykırı kararlarla penaltı bitmesi lazım. Bence VAR'ı kaldırın. Hata yapabilirler. Razıyız. Bu şekilde olmaz. Doğallık kalktı ortadan. Ceza alanı icinde sacma sapan ele carpıyor, biri birine carpıyor lap penaltı. Bu yuzden Avrupa'da başarılı olamayız. Anca kendi kendimize boyle burada konuşuruz. Sakatların haftaya olacağını zannetmiyorum. Problem değil, oyuncularımız var. Herkesi kullanırız" şeklinde konuştu.