Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk yaptığı acıklamada yuz yuze eğitim ve EBA gibi konular hakkında onemli acıklamalarda bulundu.
21 Aralık 2020 tarihine kadar 200 bin tabletin daha dağıtılacağını ve 2021 Ocak ortasına kadar ilave 300 bin tablet daha dağıtılacağını soyledi.
[h=3]"YUZ YUZE EĞİTİM İCİN ŞARTLARIN OLGUNLAŞMASINI BEKLİYORUZ"[/h]Yuz yuze eğitime gecilmesi icin şartların olgunlaşmasını beklediklerini ifade eden Bakan Selcuk, "Dunya uzerinde sadece dort ulke oğretim kademeleri icin 3 ayrı TV kanalı kurabildi. Bunlardan biri Turkiye. Dunyada eğitim kategorisinde en cok ziyaret edilen platform EBA" dedi.
Eğitim butcesinin 211 milyar 993 milyon 156 bin TL olarak belirlendiğinin altını cizen Bakan Ziya Selcuk, "Bu rakam 2021 yılı merkezî yonetim butcesinin yuzde 15,7'sini oluşturmaktadır. Tekli eğitime geciş ve okul oncesi eğitim hedefimiz, uzaktan eğitim, okullardaki deprem guclendirme faaliyetleri ve meslek liselerinin atolye altyapısı gibi ozel onem verdiğimiz alanlar icin yatırım butcemizi, 5,8 milyar TL'den yuzde 94 artırarak 11,3 milyar TL'ye cıkartıyoruz" ifadelerini kullandı.
[h=3]"974 BİN 837 OĞRETMEN GOREV YAPIYOR"[/h]Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında 974 bin 837 oğretmenin gorev yaptığını acıklayan Bakan Selcuk, "Hukumetlerimiz doneminde atanan oğretmen sayımız, mevcut resmi oğretmen sayısının yuzde 71'ine karşılık gelmektedir. Bu aynı zamanda genc bir oğretmen kadrosuna sahip olduğumuzu gosterir. Nitekim 40 yaş ve altındaki oğretmen sayımız toplam oğretmen sayımızın yuzde 62'sine tekabul etmektedir" dedi.
Oğretmenlerin mali ve sosyal haklarında onemli iyileştirmeler yapıldığını belirten Bakan Selcuk, 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla bakanlık bunyesinde goreve başlayan 9'uncu derece 1'inci kademedeki bir oğretmenin maaşının 4 bin 369 TL, ek ders ucreti saatinin net 18,22 TL olduğunu acıkladı.