Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nde (TBMM) 'Kemal pir' polemiği yaşandı. HDP'lilerin Kemal Pir'e yonelik soylemlerine AK Parti ve MHP'den sert tepki geldi.
TBMM Genel Kurulu'nda 2021 Merkezi Yonetim Butce ve 2019 Kesin Hesap Kanun Teklifi goruşmeleri Milli Eğitim ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıkları ve bağlı kuruluşlarla devam ediyor. Goruşmeler esnasında 'Kemal Pir' polemiği yaşandı.

HDP milletvekillerini kendilerine sataştığı gerekcesiyle soz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, HDP milletvekillerini 'sanattan, edebiyattan anlamıyorsunuz' dediklerini ve kendilerinin aşağılandığını savundu. Muş, "Hacı Bektaş Veli diyor ki: 'İnsan, dilinin arkasında saklıdır'. Sizin kullandığınız dil aslında sizi gosteriyor. Hacı Bektaş Veli 'İncinsen de incitme'. diyor ama siz oyle değilsiniz. Bakın, ustat Necip Fazıl bu muhalefet anlayışı icin 'Bu muhalefet anlayışı, iktidarı duşurmek icin vatanı bile duşurmeye razıdır'" ifadelerini kullandı.
Kemal Pir'e yonelik soyleme ilişkin olarak Muş, "Bakın, 'Biz Kemal Pir'iz' diyor. Kim biliyor musunuz Kemal Pir? PKK'nın kurucularından. Diyarbakır'da aclık grevindeyken olmuş; PKK'nın kurucularından. 'Biz Kemal Pir'iz' diyor. Bakın, siz Kemal Pir'seniz biz Ahmet Camur'uz. Kim biliyor musunuz Ahmet Camur? Sur'daki teror operasyonlarında şehit duştu, 3 kız cocuğunu geride yetim bıraktı. Biz Aydoğan Aydın'ız arkadaşlar eğer siz Kemal Pir'seniz. Bakın, Turkiye'de bir sorun var o da PKK sorunudur. Kurtlerin ve Turklerin en buyuk duşmanı PKK'dır" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akcay da Anayasa'nın temel niteliklerine milletin, Turkiye'nin, devletin birlik butunluğune her turlu aykırı sozu duyduklarını belirterek, "Bir konuşmacı, bu kadar bağnaz, kin ve nefret dolu, kendinden başkasını hep tahkir eden, otekileştiren, hatta terorize eden uslubunu Hacı Bayram Velilerin, Pir Sultan Abdalların, Hacı Bektaş Veli'nin sozleriyle maskeleyip soslayıp en once bu buyuk zatların ruhunu incitti. Şimdi, Deniz Gezmiş, Huseyin İnan, Yusuf Aslan, Mahir Cayan, 'İbo' lakabıyla bilinen o Kaypakkaya'yı, eli silahlı orgutcu teroristleri anıp ovguler duzdukten sonra 'Biz Kemal Pir'iz' demek 'Biz PKK'yız' demektir. PKK'dan başka bir şey yok ki! Biz de sizi terorist destekcisi olarak soyluyoruz ama noksan soylemişiz; siz bizatihi PKK'nın ta kendisi olmuşsunuz" şeklinde konuştu. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı