Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi, annesi tarafından Ukrayna'ya kacırılan cocuğuna kavuştu
AYDIN - Ukraynalı eşi tarafından kacırılan 6.5 yaşındaki kızı icin 4 yıldır hukuk mucadelesi veren Turk baba Aytac Atasoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girip, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile goruşmesinin ardından kızına kavuştu. Kuşadası'na bağlı Davutlar'da yaşayan baba Aytac Atasoy "Cumhurbaşkanıma cok teşekkur ederim. Beni ve kızımı sahipsiz bırakmadı. Kızımla beraber kendisine teşekkur ziyaretinde bulunmak istiyorum" dedi.
Aytac Atasoy, 2016 yılında Ukraynalı 34 yaşındaki Olena Mehoda ile evlendi ve ciftin şu anda 6,5 yaşında olan Amira Doğa Atasoy adında bir kız cocuğu dunyaya geldi. Bir sure sonra anne Olena Mehoda 'tatil yapmak istiyorum' diyerek kızı Amira'yı yanına alarak Ukrayna'ya gitti. Eşinin gidişinden iki hafta sonra ne zaman doneceğini soran baba Aytac Atasoy, donmeyeceklerini oğrenince, kendisi de kızını almak icin Ukrayna'ya gitti. Aytac Atasoy once Ukrayna Adalet Bakanlığı aracılığı ile Turk vatandaşı kızının iadesi icin dava actı, mahkeme, 2017 yılının Aralık ayında Amira'nın babasına iadesini reddetti. Karar temyize goturuldu.
Mahkeme kararına rağmen Ukraynalı yetkililer, annesi ile cocuğun nerede yaşadığını bulamadı. Baba Aytac Atasoy son care olarak gectiğimiz ekim ayında Ukrayna Başbakanlık Sarayı onunde sesini duyurmayı denedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşan Atasoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığıyla Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile goruşturuldu. Kucuk kızın yaşadığı adres saptandı ve dedektiflerin takibi sonucu icra memurları, avukatlar aracılığıyla kucuk kızı alarak babasına teslim etti.
Kızına kavuşan baba Aytac Atasoy, Kuşadası'na bağlı Davutlar'daki yazlığına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkur eden baba Aytac Atasoy, "Kızıma kavuştum. Cumhurbaşkanıma cok teşekkur ederim. Beni ve kızımı sahipsiz bırakmadı. Umarım kızımla beraber yuz yuze kendisine teşekkur etme fırsatı bulurum" dedi.
Amira Doğa Atasoy'un babaannesi Songul Atasoy ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız uzerimize guneş gibi doğdunuz. Her gun goz yaşı doktum. Her gun torunumdan haber almak icin bekledim. Ellerinizden operim" diye konuştu.