Aydın'ın Kuşadası ilcesinde yaşayan Aytac Atasoy, Ukraynalı eşinin ulkesine goturduğu 6,5 yaşındaki kızına kavuşmak icin surdurduğu mucadelede mutlu sona ulaştı.
Davutlar Mahallesi'ndeki evinde gazetecilere acıklama yapan Atasoy, eşinin 23 Temmuz 2016'da tatil yapma bahanesiyle kızını Ukrayna'ya goturduğunu ve bir daha kendisine gostermediğini anlattı.
Cocuğunu almak icin Ukrayna'da dava actığını aktaran Atasoy, "Yerel mahkeme aleyhimde karar verdi. İstinafa gittim. İstinaf mahkemesi de vermedi. Daha sonra Yargıtaya gittim. 2018 yılında Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozarak 'Cocuk Turkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Acilen ulkesine, babasına iade edilmelidir' kararını verdi." dedi.
Karara rağmen eşinin, cocuğunu sakladığını ve evladına ulaşamadığını belirten Atasoy, bir sonuc alamayınca Ukrayna Devlet Başkanlığı onunde eylem yaptığını ifade etti.
Eşiyle boşanma davasının da devam ettiğini belirten Atasoy, şoyle devam etti:
"3 Şubat 2020'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna'ya gideceğini oğrendik. 'Son şans, son umut' dedik. Eylem yaptığımız yerde 'Sayın Cumhurbaşkanım yalvarıyorum kızımı kurtarın' dedim. Yani duyacağını hic umit etmemiştim ama sonra bir baktım yakın koruması geldi. 'Benimle gelin' dedi. Şaşırdık kaldık. Cumhurbaşkanımız bekliyordu. Cumhurbaşkanım orada bana oyle buyuk jest yaptı ki oyle buyuk babalık yaptı ki aldı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin yanına goturdu. Durumu izah ettim. Evraklarımızı gosterdik. 11 Kasım 2020 tarihinde de dedektifler kızımı buldu."
Kızına kavuştuğu icin cok mutlu olduğunu vurgulayan Atasoy, "Sayın Cumhurbaşkanıma, buyukelcime, sonsuz teşekkur ederim. Beni kızıma kavuşturdular. Bana dunyayı verdiler. " diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Uzun