Samsun Carşamba İlcesinde 'Ali Baba' ismiyle bilinen Nazif Ozdikici, 70 yıldır işlettiği bakkalının marketler karşısında zorluk cektiğini belirterek, vatandaşlara bakkallardan alışveriş yapması istedi.
Carşamba'nın Uzun Carşı mevkisinde yıllardır varlığını surduren 'Ali Baba' isimli bakkalın sahibi Nazif Ozdikici, market zincirlerinin buyumesiyle kendi gibi kucuk esnafın ayakta kalmada zorlandığını ama guler yuzluluğun ve kaliteli urunlerin dukkanın hala ayakta kalmasını sağladığını belirtti. Muşterilerinin kendisinden memnun olduğunu kendisinin de onlardan memnun kaldığını anlatan 70 yıllık esnaf Nazif Ozdikici, "1950 yılında bu dukkana girdim. İlkokulu bitirdim. Sonra babamla beraber bu dukkanda calışmaya başladık. Bir şikayetimiz yok. Dukkanın ismini babam vefat ettik sonra kardeşim 'Faruk Ozdikici' bu ismi dedi. Bende kabul ettim. 'Ali Baba' koyduk. Oyle de devam ediyoruz" dedi.

Ulkenin ve dunyanın icinde olduğu pandemi sebebiyle cektiği ekonomik sıkıntılardan nasibini alan Nazif Ozdikici, "Bu zamana kadar milli korumalar gorduk. İktidarlar gordum ama bu şekilde hic olmadı. Şu anda ekonomik sıkıntı cok. Bizde yok mu cok yok niye yok. Eski dukkanlar olduğumuz icin sattığımız urunler başka yerlerde yok. Biraz da dukkanımız hurmetli, bereketli şeker gibi muşterilerle guzel konuşuyoruz. 1950 yılından bu yana ceşitli devirler, partiler, hukumetler gecti marketler acıldı buna rağmen biz yine devam ettik. Hicbir şikayetimiz yok. Uzulduğum taraflar oldu, uzulmediğim taraflarda oldu. İşler biraz kesat ama buna da şukur Allah daha beterinden korusun" ifadesini kullandı.
"Benden sonra devam etmez"
Kendisinden sonra bu dukkanın daha ayakta kalamayacağını anlatan Nazif Ozdikci, "Benden sonra bu dukkan devam etmez. 2 tane oğlum var. Samsun'da ticaret yapıyorlar. Onlarda işlerinden memnun. O yuzden benden sonrası burası devam etmez" dedi.
Carşamba halkından kucuk esnafına sahip cıkmasını isteyen Ozdikici, "Marketlerden alışveriş yapın tabi ama bize sahip cıkın. Bize verilen para burada kalır. O marketlerde yaptığınız alış verişlerin kazancları şuraya buraya gidiyor. Bizim gibi kucuk bakkallara sahip cıksınlar" diye konuştu. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı