Elektrikli otomobil ureticisi Tesla, şirketin CEO'su Elon Musk tarafından gonderilen e-postalara gore onumuzdeki haftalarda Model X ve Model S uretimini durduracak. Bu durdurmanın nedeni şirket ya da Elon Musk tarafından tam olarak paylaşılmasa da bu konuda bazı tahminler bulunuyor.
En fazla soylenen tahminse Tesla'nın uretimi durduracağı 18 gun icinde Model S ve Model X icin gerekli donanım guncellemelerini edineceği yonunde. Bu tahminin ne kadar doğru olduğu bilinmezken uretim durduğunda calışan kişilerin durumunun ne olacağıyla ilgili bilgilere Elon Musk e-postada yer verdi.
[h=2]Calışanlar 18 gunun 7'sinde ucretli izinli sayılacak:[/h]

Elon Musk tarafından şirket calışanlarına gonderilen e-postada Model S ve Model X uretiminin 24 Aralık'ta durdurulacağı ifade edildi. Elon Musk, uretimin durdurulduğu 24 Aralık gununun ve 25 Aralık'ın ucretli izin olacağını ifade ederken 28-30 Aralık'ta calışanlara ucret odenmeyeceğini belirtti. Ancak isteyen calışanların teslimatlarda veya diğer satış noktalarında gorev alabileceğini ifade etti.
Bunun yanı sıra calışanlar, 31 Aralık – 1 Ocak tarihlerinde ve 4 Ocak ve 8 Ocak arasındaki gunlerde de ucretlerini alacaklar. 11 Ocak'ta işlerine donecek olan calışanlar, geriye kalan zaman diliminde herhangi bir ucret almayacak. Yani calışanlar 18 gunluk uretim durdurma suresi boyunca 7 gun ucretli izinli sayılacak.
Elon Musk'ın gonderdiği bir diğer e-postaysa Tesla'nın şu sıralar en temel sorununu ortaya koydu. Musk, dorduncu ceyrek doneminin geriye kalan gunlerinde uretimi artırmaları gerektiğini soyledi ve calışanlarına uretimi artıracak tavsiyeleri olduğu takdirde kendisine ulaşabileceklerini ifade etti. Tesla'nın 2020 yılındaki hedefi 500 milyon uretim. Şirketin bu hedefe ulaşması icin yılsonuna kadar 180 bin otomobil daha uretmesi gerekiyor.