Diyarbakır'da 15 yıl once şehit edilen Jandarma Uzman Cavuş Mesut Kahraman Cam'ın eşi Hilal Cam, İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'nun teror orgutune destek veren HDP'lilere sert cıkışından gurur ve onur duyduğunu belirterek, "İcişleri Bakanımızın konuşmasını sonuna kadar destekliyorum, bizi duşunen ve anlayan birilerinin olması cok gurur verici" dedi.
İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında HDP'lilere bolucu teror orgutu PKK'nın katlettiği şehitlerin fotoğrafını gostererek, "Bu cocukların hesabını vereceksiniz" diyerek şehit ve yakınlarının hakkını savundu. Bakan Soylu'nun HDP'lilere karşı bu cıkışına Diyarbakır'ın Silvan ilcesinde 2005 yılında teror orgutu PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Cavuş Mesut Kahraman Cam'ın (28) Adana'daki eşi Hilal Cam destek verdi. Cam, eşinin 15 yıl once şehit olduğunu, o sırada kendisinin matematik oğretmenliği bolumunde okuduğunu ancak psikolojisi bozulduğu icin okulu bırakmak zorunda kaldığını anlattı. Şehit eşi, "O gunden sonra cok zorluklar cektim. 2005 yılından bu yana hala psikiyatri tedavisi goruyorum. O donemde universite oğrencisiydim ve bu sebepten dolayı okulumu bitiremedim. İcişleri Bakanımızın konuşmasını sonuna kadar destekliyorum, bizi duşunen ve anlayan birilerinin olması cok gurur verici" dedi.
Şehit eşi Hilal Cam şoyle devam etti:
"Şehitlerimizin kanı yerde kalmamalı ve hesabı sorulmalı cunku bir kişinin şehit olmasıyla bircok kişinin sağlığı elden gidiyor, şehit olduktan sonra annesi, babası, eşi, cocukları ve en onemlisi Turk halkımızın onuruyla oynanıyor. Bu durumlarda bizi duşunen birilerinin olmasını saygıyla karşılıyorum. O videoyu izlediğimde duygulandım, sayın bakanımızın bu denli icten destek vermesi karşısında cok onur duydum. HDP'nin PKK'ya destek vermesini olumsuz karşılıyorum. Benim eşim de PKK şehidi, catışmada şehit oldu ve hala kendimizi toparlayamadık. İnsanın dış gorunumunun değişmesiyle kendini toparlaması aynı anlama gelmiyor. Yaşadıklarımızı hicbir ilac ve tedavi silemiyor, bunun vebalini kim odeyecek." - ADANA