Genc avukat, LOSEV'e bağış karşılığında şikayetci olduğu sigorta şirketiyle uzlaştı

İzmirli avukat 36 yaşındaki Zerrin Aslantaş Arpaşin, otomatik olarak surekli kendisini arayıp rahatsız eden sigorta şirketini şikayet etti. Avukat Arpaşin, LOSEV'e 1000 TL'lik bağış yapması karşılığında sigorta şirketiyle uzlaştı.Ozel bir bankaya bağlı sigorta şirketi tarafından her gun aranmaktan bıkan avukat Zerrin Aslantaş Arpaşin, soluğu savcılıkta aldı. Otomatik arama olduğu icin muvekkilleriyle bile goruşurken telefonun arkadan calmasından bıkan Aslantaş, cağrıyı bircok kez cevaplamak icin actığında ise operatore bağlanmak icin bir sure muzik dinlemek zorunda kaldı. Cevaplanan cağrıda birkac dakika bekledikten sonra da otomatik telefonun kapandığını ifade eden Aslantaş derdini anlatacak bir şirket yetkilisine de ulaşamadı. Gunde dort, beş kez arandığını soyleyen genc avukat daha fazla dayanamayıp Turk Ceza Kanunu'nun 123'uncu maddesini iceren 'Huzur ve ve sukunu bozma sucunu' işlediğini ileri surduğu sigorta şirketi hakkında suc duyursunda bulunmak icin soluğu savcılıkta aldı. Savcılığın talebi kabul etmesi ve sucun uzlaştırma sınırı icinde kalması sebebiyle dosya uzlaştırma burosuna gonderildi. Avukat Zerrin Aslantaş, şirketin 'Losemili Cocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'na (LOSEV) 1000 TL'lik bağış yapması halinde şikayetinden vazgececeğini soyledi. Sigorta firması bağışı kabul etti. LOSEV'e 1000 TL bağış yapan şirket ile avukat uzlaştı. Avukat Arpaşin, şoyle konuştu: "Şubat ayında surekli telefonum calıyordu. Otomatik bir arama olduğu icin engelleyemiyordum. Actığım zaman da bir hat sesi veya bir muzik sesi cıkıyordu. Ben de bu firmanın hangi firma olduğunu merak ettim. İnternetten araştırdım. Bir bankaya bağlı ozel bir sigorta şirketi olduğunu tespit ettim. Aslında ilk etapta bir şey yapmayacaktım ama huzur ve sukunu bozma sucundan firmadan şikayetci oldum. Savcılık talebimizi ciddiye aldı ve uzlaştırma burosundan bizi aradılar. Uzlaşmak icin talebimizin ne olduğunu sordular. LOSEV'e bağış yapılmasını talep ettim. Karşı tarafta kabul etti. Boylece uzlaştık ve dosya kapandı. LOSEV benim cok sevdiğim bir kuruluş ara ara kendim de bağış yapıyordum."'İYİ Kİ ŞİKAYETİ YAPMIŞIM'Arpaşin, "Bir şerden bir hayır doğmuş oldu. Guzel neticelenmiş oldu. Hem bağış oldu hem de dosya kapanmış oldu. Bağış sonrası LOSEV'den aradılar ve ben de bağışın gercekleştiğini oğrenmiş oldum. Acıkcası kendimi cok mutlu hissediyorum. İyi ki bu şikayeti yapmışım. Sinirimi bozan bir durumdu. İyi ki de uğraşmışım. Guzel bir şeye vesile oldu" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı