Gaziantep'te Başpınar Organize Sanayi Bolgesi'nde bir fabrikada calışan 2 cocuk babası İbrahim Karaoğlan'a yanında calışan arkadaşından koronavirus bulaştı. Karaoğlan, kendisinde belirti olmadığı icin virusu annesi, babası ve ağabeyine bulaştırdı. 13 Ağustos'ta koronaviruse yakalanan işci Karaoğlan, once annesi Hanım Karaoğlan'ı, birer hafta ara ile babası Mehmet Gullu Karaoğlan'ı ve ağabeyi Sabit Karaoğlan'ı kaybetti. Karaoğlan ailesinden geriye kendisinin bir de iki kardeşinin kaldığını yaşlı gozlerle anlatan İbrahim Karaoğlan, "3 yakınımı kaybettim. Onun zorluğunu size anlatamam. Yaşayan bilir. Anlatırken bile icim titriyor" dedi.
[h=3]ANNESİNE, BABASINA VE AĞABEYİNE BULAŞTI[/h]Koronavirusun kendisinde fabrikada yanında calışan arkadaşından bulaştığını anlatan Karaoğlan, yan yana calıştıkları arkadaşının testinin pozitif cıktığını soyledi. Bunun uzerine bolum cavuşuna "Turgay'a korona virus bulaşmış. Bana bir izin verebilir misiniz? Kendimi karantina alayım" dediğini aktaran Karaoğlan, "O da iş yoğunluğunu neden gostererek bana izin vermedi. Aradan 5 gun gectikten sonra ben de rahatsızlandım. Ersin Arslan Devlet Hastanesine gittim. Orada bana korona virus testi yaptılar. Test sonucum pozitif cıktı. Bunun uzerine calıştığım fabrikayı aradım. Test sonucumun pozitif cıktığını rapor alacağımı soyledim. 14 gun rapor aldım. 14 gunun sonunda testim negatife dondu ancak ben tam iyileşmediğim icin bir 10 gun daha rapor aldım. Ardından bir hafta daha rapor aldım. Tabi surec icerisinde annem vefat etti. Babam ve ağabeyim o sıra tedavi goruyordu. İş yerine gidip annemin vefat ettiğini kendimin de iyi olmadığını soyledim. Cunku koronavirus ciğerlerime baya hasar vermişti" ifadelerini kullandı.

Anne Hanım Karaoğlan-İbrahim Karaoğlan- baba Mehmet Karaoğlan ve ağabey Sabit Karaoğlan [h=3]"3 CENAZEM OLDU, ARDINDAN İŞTEN CIKARILDIM"[/h]Fabrikanın kendisini ucretsiz izine cıkardıktan bir gun sonra ağabeyinin olduğunu dile getiren Karaoğlan, "Sonra babam vefat etti. Ben anneme, babama ve ağabeyime temas ettim. Ancak belirti olmadığı icin bana korona virus bulaşmış olabileceğini bilmiyordum. Fabrika da ilk arkadaşımız pozitif cıktığında ona temas eden işcileri karantina aldırmış olsaydı, belki de ben annemi, babamı ve abimi kaybetmiş olmayacaktım. Benim de hala sağlık sorunlarım devam ediyor. İlac kullanmaya devam ediyorum. Korona virusun vucuduma verdiği hasar hala suruyor. 3 cenazem oldu. Uzerine hastayken beni işten cıkardılar. Eve gecen hafta işten cıkarıldığıma dair kağıt geldi. Fabrikayı aradım sordum. Bana 'yapacak bir şey yok' dediler. Benim orada bir yıllık emeğim var. Haftanın tum gunleri ful calışıyordum. Ben yine sesimi cıkarmadım. Calışmaya devam ettim. Kimse arayıp da bir başsağlığı bile dilemedi" şeklinde konuştu.
[h=3]"ANLATIRKEN İCİM TİTRİYOR, COK ZOR"[/h]İşten cıkarılma nedeni olarak da kod-29 yazıldığını soyleyen Karaoğlan, "Kod-29 da işyerinde ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller sergilemeye dair bir koddur. Ben iş yerine kotu niyet mi beslemişim? Ben ekmeğimin peşindeyken iş yerinde korona viruse yakalandım. Korona viruse yakalanmak benim mi sucum? 3 canımı, yakınımı kaybettim. Onun zorluğunu size anlatamam. Yaşayan bilir. Anlatırken bile icim titriyor. Cok zor. Annem, babam ve abim vefat etti. Geriye iki kardeşim kaldı. Yani kim kendinden şuphe ederse hemen karantinaya girsin. Hic riske atmasın" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMET ABDULKADİR ESEN