İtalya merkezli luks otomobil ureticisi Ferrari'nin en tepesindeki isim olan Louis Camilleri, ani bir kararla şirketten istifa etti. Şirket, Camillieri istifa nedenini tam olarak acıklamadı ancak "kişisel sebepler" nedeniyle ayrıldığını soyledi. Reuters'a goreyse eski patron, haftalarca hastanede kalmasını gerektiren sağlık sorunları nedeniyle gorevinden ayrılmak durumunda kaldı.
Eski Ferrari şefi Sergio Marchionne'nin olumunun ardından 2018 yazında CEO koltuğuna oturan Camillieri'nin COVID-19 nedeniyle bir sure hastanede yattığı biliniyor. Ancak şu anda durumunun iyi olduğu ve evde iyileştiği soyleniyor. 65 yaşındaki Camilleri'nin Ferrari'nin yanında Philip Morris International'daki yonetim kurulu başkanlığı gorevinden de istifa ettiği acıklandı.
[h=2]'Ferrari'nin en iyi yıllarının henuz gelmediğini biliyorum'[/h]

Gorevden ayrılan CEO, hazırladığı acıklamada "Ferrari, hayatımın bir parcası oldu ve CEO olarak hizmet etmek buyuk bir ayrıcalıktı" dedi. Yazının devamında "Maranello'nun olağanustu erkek ve kadınlarına ve yaptıkları her şeye uyguladıkları tutku ve bağlılığa olan hayranlığım sınır tanımıyor. Şirketin 2018'den beri elde ettiği sayısız başarıdan gurur duyuyorum ve Ferrari'nin en iyi yıllarının henuz gelmediğini biliyorum" diye ekledi.
Louis Camilleri'nin ayrılığının ardından Gianni Agnelli'nin torunu ve aynı zamanda Fiat Chrysler Grubu'nun yonetim kurulu başkanı olan John Elkann, şirketi gecici olarak yonetecek. Eski CEO'nun ayrılık kararının ardından konuşan Elkann, yaptığı acıklamada "Louis'e 2018'den beri İcra Kurulu Başkanımız olarak ve 2015'ten beri Yonetim Kurulu uyemiz olarak aralıksız bağlılığı icin en icten teşekkurlerimizi sunmak isterim" ifadelerini kullandı.
Camilleri'nin Ferrari'ye olan tutkusundan da bahseden Elkann, "Ferrari'ye olan tutkusu sınırsızdı ve onun liderliğinde şirket, dunyanın en buyuk şirketlerinden biri olarak, gercekten eşsiz mirasından ve kusursuz mukemmellik arayışından yararlanarak pozisyonunu daha da pekiştirdi. Kendisine ve ailesine uzun ve mutlu bir emeklilik diliyoruz" dedi.