Tum dunyada olduğu gibi ulkemizde de son gunlerin en onemli gundem maddesi koronavirus aşısı. Cin, Avrupa ve Amerika’da farklı ilac şirketleri tarafından geliştirilen ceşitli aşılar bulunuyor ve pek cok ulke aşı siparişlerini vermeye başladı.
Turkiye, koronavirus aşısında tercihini Cin’den yana kullandı ve ilk etapta 50 milyon doz aşı alındığı acıklandı. ABD ve Avrupa’da geliştirilen diğer aşılar ile ilgili de goruşmelerin yapıldığı biliniyor ve tum aşılar kullanılmaya başlanmadan once ulkemizde incelemelere tabi tutulacak.

Koronavirus aşılarının geneline dair dunya genelinde pek cok komplo teorisi var ve bu durum gun gectikce halk sağlığını riske atma ihtimali olan bir duruma evriliyor. Hal boyle oluncada bilim insanlarının goruşleri oldukca onemli hale geliyor. Nobel odullu bilim insanı Aziz Sancar da yaptığı bir acıklamada bu noktaya dikkat cekti ve Turk hekimleri ile Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerine uyulması gerektiğini vurguladı.
[h=2]‘Turkiye’de Olsaydım Kuyruğa Girer Aşı Yaptırırdım’[/h]
Aziz Sancar, bulaşıcı hastalıklar ve aşı konusunda uzman olmadığını da belirterek ‘Turkiye’de olsaydım, Turk hekimlerinin tavsiyelerine uyardım’ ifadelerini kullandı. Aşı ile ilgili yayılan gercek dışı bilgilerin buyuk risk oluşturduğunu belirten Sancar, "Bunu ne sebeple yapıyorlar bilmiyorum. Aşının partisi yok. Bu aşıyı Cin'den satın alıp Turkiye'de kullanmaya karar veren politikacılar değil bizim halk sağlığı uzmanlarıdır. Bu aşı veya Rus, Amerikan veya Turk kardeşlerimizin Almanya'da urettiği aşılardan hangisi daha etkili bilemiyorum. Cunku bu işin uzmanı değilim. Ama inanıyorum ki hepsinin koruyucu faydası var ve halkımızın Turkiye'de halihazırda mevcut olan aşıyı kullanmasını ve sağlık uzmanlarından başka hicbir kimsenin sozunu dinlememelerini tavsiye ederim. Dediğim gibi simdi Turkiye'de olsaydım kuyruğa girer, Sağlık Bakanlığı'mızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım." ifadelerini kullandı.