ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın yeni bir karar alıp, bu karar doğrultusunda calışmaya başladığı ortaya cıktı. Bloomberg'de yer alan bir habere gore şirket, bugune kadar Qualcomm tarafından uretilen hucresel modemlerini, bundan sonra kendisi uretecek. Bloomberg, bu kararın Apple'ın donanım teknolojilerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Johny Srouji tarafından yapıldığını soyluyor.
İddialara gore Srouji, ust duzey calışanlarla yaptığı bir toplantı sırasında bu vumleleri kurdu. Alınan kararın oldukca kritik bir onem arz ettiğini belirten Srouji, bu kararla birlikte uzun vadeli stratejiler konusunda onemli bir adım attıklarını savundu. Ancak Srouji'nin bu acıklamaları, son kullanıcı icin henuz bir şey ifade etmiyor. Zira Qualcomm ile Apple, hucresel modem konusunda 6 yıllık bir anlaşma imzaladı ve bu anlaşma, henuz ilk yılında.
[h=2]Hucresel modem uretim kararı, Intel'in modem uretim biriminin satın alınmasının doğal bir sonucu[/h]

2019 yılı, Intel icin cok can sıkıcı bir şekilde gecmişti. Bir yandan siparişlere yetişemeyen diğer yandan da baskı altında kalan şirket, işlerin ustesinden gelemez hale gelmişti. Hal boyle olunca da Apple, Intel'in modem uretim birimini tam 1 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Calışanlarına bu konuyla ilgili de acıklamalarda bulunan Srouji, bu satın alma işleminden sonra donanım ve yazılım muhendislerinden oluşan bir ekibin kurulmasının kolaylaştığını soylemiş. İşte gectiğimiz yıl başlayan yeni surec, bir yılın sonunda meyvelerini vermeye başlamış gibi gorunuyor.
Apple'ın iPhone'lar icin hucresel modem uretimi yapmaya başladığı artık bir sır değil. Ancak bu modemlerin iPhone'lara ne zaman geleceği henuz belirsiz. Cunku az once de bahsettiğimiz gibi Apple, Qualcomm ile 6 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Qualcomm, bu 6 yıllık anlaşma kapsamında da iPhone'ların mobil verilerini kullanabilmesini sağlayan modem uretimi yapacaktı. Bakalım Apple, bu tur bir anlaşmayı iptal mi edecek yoksa farklı cozum yolları uzerinde mi yoğunlaşacak.