Ulku Ocaklarının yeni dijital eğitim platformu "Bilgi Ocakta" yayın hayatına başladı. Platform hakkında bilgi aktaran Ulku Ocakları Erzurum İl Başkanı Abdulkadir Gokcan gencleri eğitim seferberliğine davet etti.
Ulku Ocakları Eğitim ve Kultur Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan Bilgi Ocakta, dijital eğitim platformu vatandaşların kullanımına acıldı. Platformun Turk gencliği icin hazırlanmış olduğunu ve zengin iceriğiyle genclere katkı sunacağını ifade eden Ulku Ocakları Erzurum İl Başkanı Abdulkadir Gokcan herkese platformu ziyaret etme cağrısında bulundu.
Platform hakkında bilgi veren Gokcan "Bilgi Ocakta, Ulku Ocakları Eğitim ve Kultur Vakfı tarafından hazırlanan; başta Turk gencliği olmak uzere milletimizin tum fertlerinin kullanımına tamamen ucretsiz olarak sunulmuş bir eğitim programıdır. Bilgi Ocakta; oğretirken eğlendiren, eğlendirirken duşunduren, duşundurdukce geliştiren icerikleriyle Turk gencliğinin kişisel ve akademik gelişimine katkıda bulunmayı hedefler.
Okul cağındaki genclerimizin derslerine yardımcı, her yastan bireylerin aradığını bulabileceği, bilgi yarışmasından, test cozumlerine, sıra dışı bilgilerden, tarihte ve guncel olarak her turlu bilginin kaynağı bilgi ocakta da mevcuttur.
Tam ders calışma platformu
Zengin iceriğiyle ders calışma imkanı sunan "Bilgi Ocakta" platformunun her eğitim durumuna hitap ettiğini dile getiren Gokcan, "Liseye Hazırlık, Universiteye Hazırlık, KPSS, ALES gibi onemli sınavlar icin hazırlanmış testleri yer almaktadır. İlerleyen sureclerde bunlara TUS ve YOK-DİL gibi OSYM'nin yaptığı diğer dersler de ekleneceğini goreceğiz" diye belirtti.
Platform zengin icerik taşıyor
Konu hakkında bilgiler aktaran Ulku Ocakları Erzurum İl Başkanı Abdulkadir Gokcan, "Ayrıca bilgi ocakta da her gun duzenlenen bilgi yarışmaları mevcuttur. Genel Kultur, Tarih, Coğrafya, Kultur - Sanat, Muzik, Spor, Edebiyat, Sinema kategorileri bu konulara dahildir. Bu kategoriler icerisinde bulunan binlerce soruyla hazırlanan bilgi yarışması Turk gencliğinin genel kulturunun arttırılması; bilgi dağarcığının geliştirilmesi, ilgi alanlarının tespiti ve bu alanlarda belli duzeyde yeterliliğe ulaşılması hedeflenmektedir.
Soru icerikleri; Turk gencliğinin milli benlik bilinci ve manevi değerleri yonunden gelişmesine katkıda bulunacak nitelikte hazırlanmıştır. Gunluk, haftalık ve aylık periyotlarda hazırlanan puan tabloları ile kullanıcılar arasında rekabet ortamı sağlanması; bu sayede ilerleme kaydedilmesi hedeflenmektedir.
Bilgi Ocakta dijital eğitim platformunda cocuklarımız icin hazırladığımız eğlendirirken eğiten oyunlar, cocuklarımızın pedagojik gelişimlerine katkıda bulunacaktır. Dort işlem becerisinin geliştirilmesini hedefleyen matematik etkinlikleri, cocuklar icin boyama, ulkemiz ve dunyanın icinde bulunduğu Covid-19 Salgını ve salgından korunma yolları ile ilgili bilgileri eğlendirirken oğreten "Super Zeka" oyunu ile cocuklarımız, boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirecektir.
Sıra dışı bilgiler kategorisinde ise farklı ve ozgun konularda hazırlanan, şaşırtırken oğreten, kullanıcıda merak duygusunu uyandıran kısa bilgiler ile Turk Gencliğinin genel kulturunun gelişmesine katkıda bulunulması amaclanmaktadır.
Tarihte Bugun kategorisinde kullanıcıların tarihte, o gun gercekleşmiş onemli ve ilginc olayları, yapılan buluşları ve "tarihte ilk olma" ozelliği taşıyan onemli gelişmeler hakkında bilgi edinebilecekleri kısa icerikler yer almaktadır.
Ulku Ocakları Eğitim ve Kultur Vakfı Dergisi'nin farklı sayılarına ait yayın icerikleri de Bilgi Ocakta sisteminde yer almaktadır.
Ulku Ocakları Eğitim ve Kultur Vakfı tarafından farklı tarihlerde ve ozgun konularda duzenlenmiş seminerlerimizin notları da tum milletimizin hizmetine ve bilgisine sunulmak uzere Bilgi Ocakta sisteminde yer almaktadır.
Bircok alanda oncu olduğu gibi eğitimde de oncu olan Ulku Ocaklarının projelerini takipte kalın ve her hafta duzenlenen odullu yarışmalarımızda rekabete ortak olun" dedi. - ERZURUM