Uğur Akkuş başarılı iş hayatının yanı sıra ozel hayatıyla da gundeme geliyor. Peki, Uğur Akkuş kimdir?
[h=3]UĞUR AKKUŞ KİMDİR?[/h]1984 yılında dunyaya gelen Uğur Akkuş, Dede Halil İbrahim Akkuş' un buyuk dedeleri Semerkant'ın Horasan bolgesinden gelerek Anadolu'ya yerleşmiş, ciftcilik ve tarımla iştigal etmişlerdir. Buyukanne Suudi Arabistan kokenli Rıfai ailesi mensubu Arap asıllı bir Seyyide'dir. Baba Mahmut Akkuş, Arap asıllı bir anne ve Turkmen bir babanın oğlu olarak dunyaya gelmiş, Mardin merkeze yerleşmiş ve ilk ticari hayatına babasının ciftcilik ve ziraat işlerini kardeşlerine bırakarak, Mardin kapalı carşısında (Toptancılar carşısı) kumaş toptancısı olarak başlamıştır.

Uğur Akkuş, eğitimine Bilkent Universitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yonetimi bolumunde başlamış, Almanya Essen-Duisburg Universitesi'nde devam etmek suretiyle universite hayatına ara vermiş ve ticarete atılmıştır. Dış ekonomik ilişkiler kurulu Kuveyt iş konseyi başkan yardımcılığı, Suudi Arabistan iş konseyi başkan yardımcılığı gorevinde bulunmuş, Turk Amerikan iş adamları derneği yuksek istişare kurulu uyeliği gorevinde bulunmuş, KUVİD Derneği kurucu uyeliği ve yonetim kurulu uyeliği yapmıştır. İstanbul Boğazici Eğitim ve Kultur Vakfı, başkanı ve yonetim kurulu uyelik gorevi halen devam etmektedir. İyi derecede İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapca bilmektedir. Aynı zamanda da 2 cocuk babasıdır.
[h=3]UĞUR AKKUŞ'UN EŞİ KİMDİR?[/h]Uğur Akkuş unlu isimlerden Ebru Şallı ile evlidir.
[h=3]UĞUR AKKUŞ ŞİRKETLERİ[/h]Uğur Akkuş, A & S Yatırım Holding 'in kurucu başkanlığını yapmaktadır. A & S Yatırım Holding, bunyesinde; Gayrimenkul – İnşaat, Finans ve Varlık Yonetimi, Yatırım Danışmanlığı, İhracat, Turizm, Enerji, Eğitim, Medya ve Perakendeciliğin olduğu, başkan Uğur Akkuş'un temelini attığı, kuşaktan kuşağa aktarılan ticari bilgi birikimiyle 4 ulkede 18 şirketin toplamından oluşmuş, yabancı ortaklı bir Turk şirketidir.