Gokcenay Grup Yonetim Kurulu Başkanı Yunus Gokcenay, 2020 yılının Turkiye ve dunya acısından sıkıntılı bir yıl olarak gectiğini ifade ederek, "2021 yılının 2020 gibi gecmeyeceğini umut ediyorum" dedi.
Van'ın onde gelen iş adamlarından Gokcenay Grup Yonetim Kurulu Başkanı Yunus Gokcenay, 2020 yılının Turkiye ve dunya icin sıkıntılı bir yıl olduğunu ifade ederek, 2021 yılının daha iyi gecmesini umut ettiklerini soyledi. Gokcenay, "Turkiye ve dunyada ekonomik sıkışıklık ve daralma, pandemi ile beraber ciddi manada sıkıntıya sebep oldu. Binlerce insanın yaşamını yitirdiği bu surecte bircok ulke ciddi oranda zorluklar yaşarken, şu anda aclık sınırına gelmiş bircok ulke var. Aşının bulunmasıyla piyasada acılımın ve ekonomik gelişmelerin olacağını umit ediyorum. Eğer bilim insanları pandemi aşısı ve benzeri gelişmeleri yapamazsa maalesef 2021 yılı da 2020 gibi gececektir. Bu da sadece Turkiye icin değil, dunya icin ciddi sonuclar getirecektir" dedi.
2020 yılının Van icin sıkıntılı bir yıl olarak gectiğinin altını cizen Gokcenay, "Van'da ise gerek deprem gerek cığ felaketi ve gerekse korona virus pandemisi, İran ticareti ile beraber ciddi manada sıkıntıya sebep oldu. Van'ın en buyuk gelir kaynağı olan İran ile mart ayı itibariyle kapılar kapandı, ticaret kesildi. Van'da ciddi bir enerjik yapısı olan turizmde de bir daralma yaşandı. Sadece İran bağlantılı değil eskiden beri Avrupa ve dunyanın bircok ulkesinden turistler ilimize geliyordu. Şimdi onda da bir daralma oldu. Bunu aşmak icin toplum olarak, devlet olarak mutlaka ekonomik tedbirler alınmalı ve bu tedbirler sonuc getirici olmalıdır. Yine ilimizde onceki yıllara nazaran konut yapımı ve inşaat yapımında ciddi bir daralma var. Bizlerde bu zamanda kuculmeye gitmek zorunda kaldık. Ancak gecici olan bu kuculme, daha sonra buyumeye sebep olacaktır. Cunku bu surec ilelebet boyle gitmez diye duşunuyorum" ifadelerini kullandı.
2021 yılında bu daralmanın aşılacağını umit ettiklerini vurgulayan Gokcenay, sozlerini şoyle surdurdu:
"Şu anda bir gerceklik var ki, o da pandemi ve ekonomik daralmadır. Bu sıkıntının şu an gorduğumuz kadarıyla 2021 yılında da sureceği yonundedir. Ancak 2021 yılından beklentim cok. Mayıs veya haziran ayında bir hareketlilik başlar. Ozellikle pandemi sonucları 5-6 ay icerisinde sonuclanırsa, 2021 yılının 2020 yılı gibi gecmeyeceğini duşunuyorum." - VAN