Erzincan İl Milli Eğitim Mudurluğu'nun koordinasyonunda oğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla kitap dağıtımı gercekleştirildi.
Covid-19 tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim modeline gecilen bu surecte, oğrencilerin evlerinde vakitlerini kıymetli bir şekilde ve kulturel mirasları daha yakından tanıyarak gecirebilmeleri amacıyla duzenlenen etkinlik sayesinde 400 oğrenciye ulaşıldı.
Temin edilen kitaplar, Covid-19 tedbirleri cercevesinde oğrencilere ulaştırmak uzere okul mudurlerine ve oğretmenlere teslim edildi.
Erzincan İl Milli Eğitim Muduru Aziz Gun, "Yaklaşık olarak 400 oğrencimize temsili olarak kitap dağıtım programındayız. Tabii ki kitap okumanın onemini artık 21. yuzyılda anlatmanın bir manası yok diyebilirim. Bunun onemini hepimiz idrak etmiş durumdayız. Ozellikle kitap bizi hayata hazırlamakla birlikte onumuzdeki engelleri aşmamızda, ozellikle kapalı olan kapıları acmasıyla ilgili olarak bir anahtar mesabesindedir. İşte; oğrencilerimize hayatlarında karşılaştıkları zorlukları aşmak, kapalı olan kapıları da ozellikle acmak, yani kısaca hayatta başarılı olabilmek icin kitap okumayla ilgili 'Candır Kitap Can Hep Birlikte Okuyor Erzincan' projemiz, bunula beraber velilerle birlikte akşam 20.00'de 20 dakika kitap okumayla ilgili calışmalarımız, gecen yıl 'Hamdi Ulker Kitap Okuma Etkinliği' ve neticesinde yarışması. Yine bu yıl da kitap okuma yarışmasıyla ilgili calışmamız hızla devam etmekte. İnsanın beyni okumayla besleniyor. Oğrencilerimizin beyinlerini kitapla, kitap okumayla beslemek istiyoruz. Cunku kitap her zaman oğrencinin yanında olan oğretmen gibidir. İşte, ozellikle eğitimin uzaktan yapılmış olduğu bu zaman dilimi icerisinde biz diyoruz ki eğitim uzaktan yapılabilir ama kitaptan uzak kalmayalım. Kitaba cok daha yakın olalım. Bu surecte tablet dağıtımı ozellikle ihtiyac sahibi oğrenciler icin cok onemli ancak biz diyoruz ki kitap dağıtımı da en az tablet dağıtımı kadar onemlidir. Bundan dolayı hafta sonları kısıtlamadan dolayı biz gecen haftadan itibaren Erzincan olarak " Erzincan evde okuyor" calışmamızı başlattık. Yaklaşık olarak 400 adet kitaplarımız okul muduru arkadaşlarımıza temsilen butun okullarımıza dağıtılacak. Bu kitaplar en kısa surede oğrenci ile buluşturulacak. Bu projenin oğrencilerimize faydalı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Erzincan İl Milli Eğitim Muduru Aziz Gun, okul mudurlerine hazırlanan kitapları teslim etti. - ERZİNCAN