OSMANİYE'de, sokak hayvanlarını besleyen universite oğrencisi Saniye Aksoy, ayağı kırık halde bulduğu sokak kedisini, tedavi ettirdi. Aksoy, 'Pamuk' ismini verdiği kedinin, bir an once iyileşip eski sağlığına kavuşmasını umitle beklediğini soyledi.
Kedileri cok sevdiğini belirten Muğla Universitesi Beslenme ve Diyetetik Bolumu birinci sınıf oğrencisi Saniye Aksoy, "Sokakta besleme yaptığım ve adını 'Pamuk' koyduğum kedimiz besleme yaparken bana topallayarak geldi. Zaten yerde yatıyordu ve bana gelmeye calıştı ama yapamadı, yuruyemiyordu, kurbağa gibiydi. Ayağının kırık olduğu belliydi. Akşam saati olduğu icin acık veteriner kliniği arayışı icine girim. Bir tane acık klinik buldum ama rontgen cekilmedi. Ağrı kesici yaptırarak cıktım. İnternetten yaptığım araştırmalara gore kırık tedavisi icin cok fazla bir miktar cıkacaktı. Daha sonra Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) şehrimizde sokak hayvanlarının tedavilerinde yardımcı olduğunu oğrendim. HAYTAP'la iletişime gectim ve ucretsiz bir şekilde Pamuk başarılı bir operasyon gecirdi. HAYTAP'a bu hizmetinden dolayı teşekkur ederim. İnşallah kedimiz sağlığına bir an once kavuşur" dedi.
Kedinin ayağının bir trafik kazası sonrasında kırılmış olabileceğini duşunduklerini aktaran HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Lacinbala, şunları soyledi: "Cekmiş olduğumuz rontgen filminde sağ femur kemiğinde bir kırık tespit ettik. İntrameduller pin tekniği ile kemik uclarını karşılıklı sabitledik. 45 dakika suren operasyonumuzda deri butunluğunu 10 dikişle sağladık. Antibiyotik ve vitamin tedavisine başladık. İnşallah kısa surede iyileşerek yeni adımlar atmasını umut ediyoruz."