KONYA'da kulubeleri ateşe verilen sokak kopeği ile yavrusuna hayvanseverler tarafından yeni kulube yapıldı. Polis, 9 yavru kopeğin olduğu olayla ilgili saldırganların yakalanması icin calışmasını surduruyor. Karatay ilcesi Aslım Caddesi'nde boş araziye, hayvanseverler tarafından hamile bir kopek icin kulube yapıldı. Kopek, aradan gecen zamanda 10 yavru dunyaya getirdi. Pazartesi gunu kopeklere yiyecek goturen hayvanseverlerden Fadim Gobel, kulubenin ateşe verilerek yakıldığını fark etti. Hemen kulubeyi kontrol eden Gobel, kopeğin 9 yavrsunun yanarak can verdiğini fark etti. Olen kopekleri gomen Gobel, sağ kurtulan anne ve yavru kopek icin yeniden kulube yapıp, aynı bolgeye bıraktı.
Daha once yaptıkları 2 gecici kulubenin de yakıldığını belirten Fadim Gobel, "Bugun Mehmet Cetin arkadaşımız bir kulube yaptı. Onu getirdik ve bıraktık. İnşallah bebeğimizi buyutunceye kadar kulubemizi kırıp, calmazlar diye, umit ediyorum" dedi.'YENİ KULUBENİN DE YAKILMA İHTİMALI VAR'Yeni yaptıkları kulubenin de yakılma ihtimali olduğunu belirten Gobel, şunları soyledi: "Bundan onceki kulubelerimizi nasıl kırıp, yaktılarsa, bundan sonra bunların olmamasını istiyoruz, ama hala endişelerimiz devam ediyor. Acaba bu kulube de yakılacak mı? Bu kulube de calınacak mı, parcalanacak mı diye endişeliyiz. Ozellikle bu kulubemizi buraya koyduk. Bebeği taşıdığım sure zarfında anne bebeği tekrar getirip yanan bolgeye bırakıyor. O yuzden anne surekli bebeği buraya taşıdığı icin kulubeyi buraya koyduk. Umarım bundan sonra daha iyi tedbirler alınır. En azından Karatay bolgesi icin kritik yerlere kameralar takılır. Bu olayı yapanlar da en kısa surede bulunur diye umut ediyorum."
- Donmez