Alkollu yakalandı, 'alkol kullanmıyorum' diyerek gazetecilere saldırdı
KARABUK - Karabuk'te sokağa cıkma kısıtlamasına uymayarak polislere yakalanan alkollu suruculer bu kez gorev yapan gazetecileri tehdit edip saldırmaya calıştı.

Karabuk'te polis ekipleri, kent genelinde koronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa cıkma kısıtlaması denetimi yaptı. Denetim kapsamında ekipler Kayabaşı koprubaşı mevkiinde 34 RV 1793 plakalı kamyoneti durdurdu. İbrahim O. isimli surucu burada polislere 'Alkol filan yok kardeşim, alkol kullanmıyorum' diyerek polislere kimlik vermek istemeyerek zorluk cıkardı. Eline telefon alıp Emniyet amirini aramak isteyen şahıs daha sonra kendini goruntuleyen gazetecilere saldırarak kufurler yağdırdı. Polislere de gucluk cıkaran alkollu surucu bu kez rahatsız olduğunu, aracında raporu olduğunu soyleyerek ceza yemekten kurtulmaya calıştı. Ayakta durmakta gucluk ceken şahıs, gazetecilere kufurlere devam ederek polise zorluk cıkarması uzerine ekip otosuna konularak karakola getirildi. 3 Nisan karakolunda alkolmetre ile olcumu yapılan ve 199 promil alkollu surucu İbrahim O.'ya alkollu arac kullanmak ve kısıtlamayı ihlalden ceza kesilerek ehliyetine el konuldu.
Uygulamadan kactı 228 promil alkollu cıktı
Demir Celik kavşağındaki uygulama noktasında 'Dur' ihtarına rağmen kactıktan kısa bir sure sonra yunus ekiplerince yakalanan bir başka alkollu surucu ise 228 promil alkollu cıktı. Uygulama noktasından 78 SS 446 plakalı otomobili ile kacan Gokhan S. isimli surucu ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. 200 evler mahallesinde Yunus ekipleri tarafından guclukle durdurulan otomobilden ve ayakta durmakta guclukle durdurulan surucunun alkolmetre ile yapılan olcumde 228 promil alkollu olduğunu ortaya cıktı. Daha once yine alkolden ehliyetine el konulduğunu tespit edilen surucuye ikinci kez alkollu ve ehliyetsiz arac kullanmak ile kısıtlamayı ihlal etmekten ceza kesildi.
"Alkol alıp sızmışım taksiciler beni almadı"
Sokağa cıkma kısıtlaması kapsamında uygulamalarına takılan bir kişi ise, ceza yememek icin 'Alkol aldım sızmışım, kendime geldiğimde ise taksiler beni almadı' diyerek kendini savundu.
Demir Celik kavşağında denetimler yapan ekipler yaya olarak yuruyen Emre O. isimli şahsı durdurdu. Polislerin sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal etmekten ceza kesileceğini soylemesi uzerine Emre O. " Akşam alkol alınca sızmışım. Kendime geldiğimde ise taksiciler beni almadı diyerek" kendini savunmaya calışarak kendisini goruntuleyen gazetecilere saldırdı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı