Taşpazar Mahallesi Ebulfeyz Elcibey Caddesi uzerinde meydana gelen olayda, sokakta mendil satarak para kazanan yabancı uyruklu Mustafa İbrahim Ş. (18), kısıtlamanın başlamasına yakın evine gitmek icin yola cıktı. Yuruyerek Buyuk Bolcek Mahallesi'ndeki evine doğru giden Mustafa İbrahim Ş., kimliği belirlenemeyen 3 kişi tarafından durduruldu. Mustafa İbrahim Ş.'den para isteyen 3 kişi istedikleri parayı alamayınca Mustafa İbrahim Ş.'yi oce darp etti, sonra da cebindeki 50 TL parayı alarak kayıplara karıştı.
[h=3]VİCDANSIZLAR ELİNDEKİ YUMURTALARI DA KIRDI[/h]Evde yemek icin aldığı yumurtaları da kırılan Mustafa İbrahim Ş.'yi yolda ağlarken goren mahalle komşusu Hasan Huseyin A. yanına giderek ne olduğunu sordu. Gaspa uğradığını soylemesi uzerine durum 112 Acil Cağrı Merkezi'ne bildirildi. İhbar uzerine olay yerine bekci ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa surede olay yerine gelen ekipler gasp mağdurundan bilgiler alırken, Mustafa İbrahim Ş. soğuk havanın etkisiyle titreyerek polis ekiplerine bilgi verdi. Şahsın titreyerek durumu anlatması uzerine mahalle bekcisi "Montun yok mu senin uzerinde" diye sorarken, titreyen gasp mağduru bekciler tarafından uşumemesi icin polis aracına bindirildi.

[h=3]TİTREYE TİTREYE YAŞADIĞI OLAYI ANLATTI[/h]Titreyerek yaşadığı olayı anlatan Mustafa İbrahim Ş., "Yani ağabey eve gidip geldiğimde yumurta vardı. Yumurtayı da aldılar kırdılar. Bir de benim paramı 50 liramı caldılar. Şimdi o 50 lirayı kazanmazsam babam evde dovuyor" dedi.
Komşusunu ağlarken goren ve yardımcı olmak isteyen Hasan Huseyin A. ise, "Arkadaşı surekli gorduğum tanıdığım kişi olduğu icin ben buna para veriyorum. Yol kenarında ağlarken gordum. Dedim acaba ne oldu? Bir sıkıntısı mı? Var. Titriyordu bir de, yanına gittim. Sordum kendisine, sıkıntın ne diye, 3 kişi dovdu beni paramı caldı dedi. Bende dedim ki yuru karakola gidelim. Karakola goturmek icin aldım arabaya da başka bir şey yok" diye konuştu.
Polis ekipleri tarafından Aksaray Polis Merkezi'ne goturulen gasp mağduru ifadesinin ardından evine bırakıldı. Polis ekipleri verilen eşkaller uzerine 3 gaspcının peşine duştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı