Eski TBMM Başkanı Bulent Arınc, katıldığı bir televizyon programında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğu hakkında, "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" ifadelerini kullanmıştı. Bunun uzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isim vermeden Arınc'ı hedef alarak, "Son gunlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel acıklamalar ile reform gundemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya calışıldığını goruyoruz" demişti. Erdoğan'ın tepkisinin ardından Arınc, Cumhurbaşkanlığı Yuksek İstişare Kurulu Uyeliği'nden istifa etmişti.
[h=3]İSTİFA SONRASI İLK PAYLAŞIM[/h]İstifanın ardından 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 72 .yılı' dolayısıyla ilk paylaşımını yapan Arınc, "İnanıyorum ki ulkemiz bugun, İHEB'nin ruhuna uygun şekilde, milletimizin talep ve beklentileri doğrultusunda, değerler butunluğumuzden ilham alarak, acilen vatandaşlarımızın ozgurluk alanlarını guclendirecek hukukî, ahlakî, toplumsal ve siyasî reformlara imza atacaktır" ifadelerini kullandı.
[h=3]PEYGAMBER EFENDİMİZİN VEDA HUTBESİNİ HATIRLATTI[/h]Arınc'ın sosyal medya hesabı uzerinden yaptığı paylaşımlar şu şekilde:
"Bildiğiniz gibi; bundan 1300 yıl once Peygamber Efendimiz, Veda Hutbesi'ne 'Ey iman edenler!' yerine 'Ey insanlar!' diyerek başlamış bireylerin, ailelerin, toplumun ve butun insanlığın doğuştan sahip oldukları hakları dunyaya ilan etmişti. Başbakan Yardımcısı olduğum donemde Turkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu'nun sorumlusuydum. Gorev surem boyunca insan hakları ihlal iddialarını araştırmış, onemli raporlar yayımlamış, bilimsel araştırma yapmış, ulusal ve uluslararası kurumlarla iyi bir işbirliği geliştirmiştik
2015 Ocak ayında Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde duzenlenen BM İnsan Hakları Konseyi Evrensel Periyodik İnceleme Toplantısı'na (EPİM) Turkiye Delegasyonu Başkanı olarak katılmıştım. Gun boyu suren toplantıda 122 ulke temsilcisinin toplamda 278 soru, eleştiri ve tavsiyesini dinlemiş, hukumetimiz adına cevaplandırmıştım."
[h=3]"İNSANI YAŞAK Kİ DEVLET YAŞASIN"[/h]İnanıyorum ki ulkemiz bugun, İHEB'nin ruhuna uygun şekilde, milletimizin talep ve beklentileri doğrultusunda, değerler butunluğumuzden ilham alarak, acilen vatandaşlarımızın ozgurluk alanlarını guclendirecek hukukî, ahlakî, toplumsal ve siyasî reformlara imza atacaktır.
"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" dusturuna inanıyoruz. İnsanın yaşaması sadece bedenen varlık gostermesi değil inancı, duşuncesi ve fikri ile ozgur olarak hayatını surdurmesidir. İnsanın maddi ve manevi varlığı ile kamil bir insan olmasıdır."