AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki, 19 Kasım'da koronaviruse yakalandı. Once evinde daha sonra da Kayseri Şehir Hastanesinde tedavi goren Ozhaseki, hastalık sureciyle ilgili onemli acıklamalarda bulundu.
Yaşadıklarını anlatan Ozhaseki, "Bana bir şey olmaz gibi geziyorsunuz, dirisiniz, sağlamsınız ama bir gun bakıyorsunuz ki boğaz yanmaya başlıyor, ağrılar, oksuruk başlıyor, o zaman telaşa kapılıp koşuyorsunuz" ifadelerini kullandı. Salgını ağır gecirmediğini anlatan AK Partili siyasetci, cok sancılı atlatanlar olduğunu belirterek, "Entube hastaların vaziyeti gorulecek gibi değil" dedi.

[h=3]"ELLERİNDEN NE GELİYORSA YAPIYORLAR"[/h]Tum dunyanın koronavirusu tanımaya yeni başladığını soyleyen Ozhaseki, "Bilim adamlarımız, doktorlarımız, sağlıkcılar bu işi daha iyi anlamaya calışıyorlar. Sonra da ellerinden ne gelirse yapıyorlar. Bana bir şey olmaz gibi geziyorsunuz, dirisiniz, sağlamsınız ama bir gun bakıyorsunuz ki boğaz yanmaya başlıyor, ağrılar, oksuruk başlıyor, o zaman telaşa kapılıp koşuyorsunuz." ifadelerini kullandı.
Ozhaseki, teşhis konulduktan sonra hastalığın kendine has semptomlarının sırayla kendisini gostermeye başladığını dile getirerek, "Sırt ağrıları, baş ağrıları, oksuruk. Cok şukur hastalığı ben ağır şekilde atlatanlardan değildim ama bunu cok ağır atlatanlar var." dedi.
[h=3]"ENTUBELERİN VAZİYETİ GORULECEK GİBİ DEĞİL"[/h]Kayseri'de yoğun bakımda bir kısmı da entube olmak uzere 150- 200 kadar vaka olduğunu anlatan Ozhaseki, şunları soyledi:
Entube hastaların vaziyeti gorulecek gibi değil. Entube olanlar zaten dayanamadığı icin o acıya, boğazdan hortum ciğere kadar sallanıyor. Aklı başına geldiğinde onları cekip atmak istiyor, bundan dolayı da uyutuyorlar. Hicbir şeyden haberi yok vaziyette, doktorlar ciğerlerini beslemeye devam ediyor. Bunlar peki hasta insanlar mı, yaşlı insanlar mı, tansiyonu veya şekeri olup da ya da nefes darlığı olup da boyle bir sıkıntısı olan insanlar mı? Hayır. Hic alakası yok. Cok sağlam, sağlıklı insanlar. İşin garip tarafı kimde, nasıl bir hasar bırakacağını kimse bilmiyor.
[h=3]"MASKESİZ HİCBİR YERE CIKMADIM"[/h]Pandemi surecinde kuralları riayet ettiğini ifade eden Ozhaseki, ozellikle maske kurallara hassiyet gostererek maskesiz hicbir yere cıkmadığını vurgulayarak, "Calışmalarımı da oyle yaptım ama aile icerisindeki bir yemekte oldu. Hep de zaten ailede bir şey olmaz deriz ya ama işin garip tarafı aile birbirine bulaştırıyor. Boyle bir sureci de yaşadık. Allah tum hastalarımıza şifa versin" dedi.