UMRANİYE TEM Otoyolu'nda sokağa cıkma kısıtlamasının başlamasına 1 saat kala, yolun karşısına gecmek isteyen yayaya arac carptı. Yayanın hayatını kaybettiği kaza sonrası TEM Otoyolu'nda trafik durdu.Kaza, saat 20.00 sıralarında Umraniye TEM Otoyolu Elmalı mevki Ankara istikametinde meydana geldi. Atilla Baybara yonetimindeki 34 RH 0156 plakalı arac yolun karşısına gecmek isteyen Turkmenistan uyruklu bir kişiye carptı. Kaza sonrası yaya yere duşerken arkadan gelen diğer araclar, yaralı yayanın uzerinden gecti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa surede bolgeye gelen sağlık ekipleri, yabancı uyruklu yayanın hayatını kaybettiğini belirledi. Kaza nedeniyle Umraniye TEM Otoyolu Ankara istikametinde trafik akışı tek şeritten sağlandı. Ekiplerin yaptığı incelemeler sırasında TEM Otoyolu Ankara istikameti trafik polisleri tarafından kısa sureli trafiğe kapatıldı. Yapılan olay yeri incelemelerinin ardından cenaze ambulansla Umraniye Devlet Hastanesi'ne morguna goturuldu. Arac surucusu ise gozaltına alınarak Atakent Polis Merkezi'ne goturuldu.

Kaza yapan arac surucusu Atilla Baybara, "Yaya, karşıdan karşıya geciyordu. Sağa kırdım, ben dokunmuş oldum ama arkamdakiler ezdi şahsı" dedi. Kaza nedeniyle uzun sure trafikte bekleyen bir surucu, "Saat 19.00'dan beri trafikteyiz. Kısıtlama da başladı bayağı gec kaldık. Trafik kazası var, şu anda yolu kestiler acılmasını bekliyoruz." diye konuştu. 1 bucuk saattir yolda olduğunu soyleyen bir surucu ise, " Eve gidiyordum ama kısıtlama başladı. İnşallah ceza yemeyiz." dedi. Trafikte 2 saattir beklediğini soyleyen bir kadın surucu ise hafta ici sokağa cıkma yasağının olmadığını iddia etti.

- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı