Fırat'ın balıkları gecim kaynağı oldu
ŞANLIURFA - Şanlıurfalılar Ataturk Barajı'nda yetiştirilen sazan, alabalık ve şabut gibi balık turlerini alıp, kurdukları tezgahta satarak gecimlerini sağlıyor.

Ataturk Barajı'nda yetiştirilerek Doğu ve Guneydoğu Anadolu bolgelerindeki baraj goletlerine bırakılan sazan ve alabalık ve şabut turleri gecim kaynağı oldu. Şanlıurfalılar barajdan gunluk olarak getirdikleri balıkları tezgaha dizerek satışa sunuyor. Havanın soğuk olması ve mineral ve vitamin bakımından oldukca zengin olan balık vatandaşların da ilgisini cekiyor.
"Her gun Bozova'dan taze balık getiriyorum"
Suriye'de yaptıkları balıkcılık mesleğini Şanlıurfa'da da devam ettiklerini belirten balıkcı Hamza Şevlid, "Her gun Bozova'ya gidiyorum. Balık yetiştiricilerden balık satın alıp, burada satıyoruz. Getirdiğimiz balıklar, sazan, alabalık ve diğer turlerini getiriyoruz. Balığı 15 liraya alıyoruz, 17 liraya satıyoruz. Bizim kazancımız sadece 2 lira" dedi.
Vatandaş Ahmet Uğraş, "Balık almaya geldim. Şanlıurfa Bozova Barajı'ndan getirilen balıklar ilgimizi cekiyor. Ben 8 buyuk cupra balık aldım. Hava soğuk sağlıklı benlenmem gerekir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SİNAN OZDEMİR