Rap muzik sanatcısı Resul Aydemir, 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gununde Suriye'nin kuzeyindeki yetimleri sevindirdi.
Turk yardım kuruluşlarından Yesevi Yardım Hareketi, 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu dolaysıyla, askeri muhaliflerin kontrolundeki Azez'in doğusundaki Akterin beldesindeki yetim cocukların kışlık ihtiyaclarını gidermek icin calışma başlattı.

Rap muzik sanatcısı Aydemir de yardım calışmalarına destek oldu.
Akterin'deki yardım calışmalarına katılmak uzere Suriye'ye gecen Aydemir, burada briketlerden yapılan Şam Yetimleri Kampındaki 500 cocuğa kışlık bot ve mont dağıttı.
-"Dunya mazlumlarına Turkiye'mizin guzel insanları yeter"
Aydemir, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Yesevi Yardım Hareketi'yle Akterin'e gelerek 500 yetimin bot ve mont ihtiyacını karşıladıklarını soyledi.
Yardım faaliyetinde bulunmaktan ve cocukların yuzlerindeki sevinci gormekten dolayı mutlu olduğunu belirten Aydemir, "Bir dunyaya bir guneş nasıl yetiyorsa, butun dunya mazlumlarına da Turkiyemizin guzel insanları yeter." dedi.
- "Bağışcılarımızın desteğiyle, kışlık bot ve montları dağıttık"
Yesevi Yardım Hareketi Genel Başkanı Mahmut Comert de, "Onlar bu kış uşumesin" adı altında başlattıkları kampanyayla bağış topladıklarını belirterek, "Bu kapsamında Akterin'de Şam Yetimleri Kampındaki cocuklara bağışcılarımızın desteğiyle, kışlık bot ve montları dağıttık" ifadelerini kullandı.
Proje kapaımda yurt ici ve yurt dışından gonullerin emanetlerini yetimlere ulaştırdıklarını belirten Comert, desteklerinden dolayı bağışcılara ve Kilis Valiliği yetkililerine teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Saher El Hacci