Kocaeli'nin Kandıra ilcesinde otomobil ile kamyonun carpışması sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin tutuklu kamyon şoforunun yargılanmasına başlandı.
Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya, "taksirle olume ve yaralamaya neden olma" suclaması yoneltilen tutuklu sanık Samet K. ve muştekiler Necla Barhan, Reşit Barhan, Yusuf Kılıc, Hatice Dincer, Sebahattin Deniz ile taraf avukatları katıldı.
İddianame ve eklerinin okunmasının ardından savunma yapması icin soz verilen sanık Samet K. uzerine atılı suclamayı reddetti. Olay gunu belediyeye ait kamyonla Kandıra'ya hazır cim goturduğunu belirten Samet K, soz konusu kamyonu kullanmaya uygun ehliyetinin olduğunu soyledi. Samet K, kazanın meydana geldiği yolun duble yol olmadığına dikkati cekerek "Kazanın meydana geldiği yer ise bir virajda yolun bir geliş bir gidiş olduğu noktadır. Karşı şeride gectiğim yonundeki iddiaları kabul etmiyorum. Karşı yonden gelen aracı gorduğum anda benim şeridimdeydiler ancak kendi şeritlerine girmeye calışıyorlardı." diye konuştu.
Aracın aniden onune cıktığını ve frene basma şansı dahi olmadığını iddia eden Samet K, şunları kaydetti:
"Telefonla da konuşmuyordum, dikkatim yoldaydı. O anda uyuşturucu madde etkisi altında olduğumu da kabul etmiyorum. Daha onceden uyuşturucu kullanıyordum. Hatta bu nedenle denetimli serbestlik de goruyordum. En son olaydan bir ay kadar once metamfetamin kullanmıştım. Kaza sonrasında aracı durdurdum. Cevredekiler mudahale ettiler. Kaza nedeniyle uzgunum. Olenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum."
Kazada olen otomobil surucusu Serkan Barhan'ın annesi Necla Barhan, sanığın şerit ihlali yapmadığı yonundeki beyanlarının gercek dışı olduğunu dile getirerek "Kendisi kamyonla bizim şeridimize gecti ve biz kacmaya calışsak da bunu başaramadık. Olayın olduğu yer soylediği gibi virajlı değil, duz ve acık bir yerdi." ifadelerini kullandı.
Baba Reşit Barhan da kaza sırasında oğlunun kullandığı otomobilin arkasında oturduğunu bu nedenle kazanın oluş şeklini gormediğini ifade etti.
Mahkeme heyeti, Altuğ Polat'ın tanık olarak dinlenmesine, sanığın uyuşturucu madde kullanımına ilişkin tum belgelerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gonderilmesine ve sanığın olaydan en erken hangi tarihte uyuşturucu kullandığına dair rapor duzenlenmesinin talep edilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Olay
D-605 kara yolunun Cakırcaali Kocabayramlar sapağı mevkisinde, 22 Temmuz'da Serkan Barhan (37) yonetiminde İzmit yonune giden 34 BSM 420 plakalı otomobil ile Kandıra istikametine seyreden Samet K'nin kullandığı İzmit Belediyesine ait 34 VZ 6212 plakalı kamyon carpışmıştı. Kazada, surucu ile eşi Duygu (33) ve cocukları Goktuğ Barhan (6) ile kız kardeşi Tuğba Kılıc (33) olay yerinde, Tuğba Kılıc'ın 2 yaşındaki kızı Berra Kılıc da hastanede yaşamını yitirmişti.
Serkan Barhan'ın babası Reşit ve annesi Necla Barhan, Kandıra Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.
Jandarma ekiplerince gozaltına alınan Samet K. tutuklanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Şahin Oktay