23 Temmuz akşam saatlerinde Kocaeli'nin Kandıra ilcesi D-650 Karayolu Kocabayramlar Mahallesi sapağında meydana gelen kazada, Serkan Barhan idaresindeki otomobil ile karşı yonden gelen belediyeye ait Samet K. yonetimindeki kamyon carpıştı. Kazada otomobil icerisinde bulunan 7 kişiden 5'i hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Otomobil surucusu Serkan Barhan (37), eşi Duygu Barhan (33), cocukları Goktuğ Barhan (6), Serkan Barhan'ın kız kardeşi Tuğba Kılıc (33) ile 2 yaşındaki kızı Berra Kılıc'ın hayatını kaybettiği kazada "Taksirle olume ve yaralanmaya neden olma sucundan" yargılanan sanık Samet K, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına cıktı. Davada tarafların avukatları ve sanık Samet K. hazır bulundu.
[h=3]"OLAYDAN BİR AY ONCE KADAR METAMFETAMİN KULLANMIŞTIM"[/h]Kazadan once uyuşturucu kullanmadığını ancak daha onceki donemlerde uyuşturucu kullandığı icin tedavi gorduğunu soyleyen tutuklu sanık Samet K., "Uzerime atılı sucu kabul etmiyorum. İzmit Belediyesinde şofor olarak calışıyordum. Kaza iş cıkış saatlerinde meydana geldi. Hava henuz kararmamıştı. Soz konusu yol duble yol niteliğinde olmayıp, zaman zaman iki geliş bir gidiş veya tam tersi niteliktedir. Kazanın meydana geldiği yer ise bir virajda yolun bir geliş bir gidiş olduğu noktadadır. Ben karşı şeride gectiğim yonundeki iddialarını kabul etmiyorum. Viraj esnasında maktullerin icerisinde bulunduğu aracı gorduğum anda benim şeridimdeydiler. Ancak kendi şeritlerine girmeye calışıyorlardı. Karşıdaki aracı cok ani bir şekilde gordum. Frene basma imkanım dahi olmadı. Telefonla da konuşmuyordum. Dikkatim yoldaydı. O anda uyuşturucu madde etkisi altında olduğumu da kabul etmiyorum. Daha once uyuşturucu kullanıyordum. Hatta bu nedenle denetimli serbestlik tedbiri de goruyordum. En son olaydan bir ay kadar once metamfetamin kullanmıştım. Kaza nedeni ile uzgunum. Olenlerin akrabalarına baş sağlığı diliyorum" dedi.
[h=3]OLAY GUNU UYUŞTURUCU MADDENİN KULLANILIP KULLANILMADIĞI TESPİTİ YAPILACAK[/h]Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tanık dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesine gonderilerek kusur durumuna ilişkin rapor alınmasına, sanığın olay gunu uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığı tespiti icin adli tıp kurumundan rapor alınmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.