Belediye odul olarak ev yaptı, duvarların yıkılması sonrası ortada kaldı
Mardin'de yaşayan 5 cocuk annesi Hasine Guner, okuma-yazma kursunda elde ettiği birincilik nedeni ile Artuklu Belediyesi tarafından kedisine ait olan bir arsanın uzerine ev yapıldı

Evde bir sure yatalak eşi, 5 cocuğu ve engelli gorumcesine bakarak yaşamını surduren Guner'in evi, sokak duvarlarının yıkılması sonucu ağır hasar gordu
Yetkililerin kendisine kira yardımı sozu vermesine rağmen destek alamadığını savunan Guner, kirasını odeyemediği gerekcesiyle 5 cocuğuyla sokakta kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı
MARDİN - Mardin'de yaşayan 5 cocuk annesi Hasine Guner'e, okuma yazma kursunda elde ettiği birincilik sonrası Artuklu İlce Belediyesi tarafından odul olarak kendi arazisi uzerine ev yapıldı. Sokak duvarlarının yıkılması sonrası evi ağır hasar goren Guner, belediyeden kira desteği sozu de alarak başka bir eve taşındı. Belediyenin kendilerine verdiği sozu tutmadığını iddia eden Guner, pandemi nedeni ile calışamadığını 5 cocuğu ile sokağa atılacağını belirterek yetkililerden yardım istedi.
Mardin'in Artuklu ilcesinde yaşayan 5 cocuk annesi Hasine Guner 15 yıl boyunca yatalak eşine ve engelli olan gorumcesine bakıp, bir dernekte caycılık yaparak gecimini sağladı. Eşinin yatalak olması sebebiyle maddi durumu kotu olan Guner, okuma-yazma kursunda kazandığı birincilik odulu olarak Artuklu Belediyesi tarafından Guner'in kendi arazisi uzerine ev yapıldı. Odul olarak yapılan ev, bir sure sonra sokak duvarının yıkılması uzerine ağır hasar gordu. Defalarca Artuklu Belediyesine başvuran Guner, evin ağır hasar gorup duvarlarının yıkıldığı icin icinde kalmanın tehlikeli olduğunu dile getirdi. Guner, Artuklu Belediyesinin evin onarım talebini reddettiğini, kendisine kira yardımı sozu verildiğini iddia etti. Aldığı soz uzerine başka bir eve taşınan Guner icin daha zor gunler de başladı.
Kirasını odeyemezse 5 cocuğu ile dışarıda kalacak
Yatalak eşi, 5 cocuğu ve engelli gorumcesi ile birlikte kiralık eve taşınan Guner'e belediye tarafından verildiği iddia edilen kira yardımı yapılmadı. Pandemi nedeni ile calıştığı iş yeri kapanan Guner'in eşi de 10 gun once vefat etti. Kirasını odeyemediği icin ev sahibi tarafından kapı dışarı edilme korkusuyla yaşayan Guner, yetkililerin kendilerine uzatacağı yardım elini bekliyor.
Saracoğlu Mahallesinde oturduğunu ve okuma-yazma kursunda birincilik odulu olarak kendi arazileri uzerinde ev yapıldığını belirten Guner, "Evim yıkıldı, kira odeyemiyorum. 10 gun once eşimi kaybettim. Cocuklarımla perişan kaldım, kira odeyecek durumum yok, hicbir gelirim yok. Her gun ev sahibi kapıda, hicbir gelirim yok odeyemiyorum. Evin muhurlenmesinden sonra bana kira yardımı yapacaklarını soylediler. 2 yıldır ben calışıp zorla oduyordum ama şimdi calışmadığım icin odeyecek gucum yok, hicbir gelirim yok. Eşim 15 yıldır yatalaktı, 10 gun once kaybettim. Perişan haldeyim. Cocuklarım calışmıyor. Engelli gorumceme ve engelli eşime baktım 15 yıl. Ben bir Allah'a bir de buyuklerime sığınıyorum. Bana bir destek versin. Başkanlarıma sesleniyorum. Bu evi bana verdiniz, benim arsamın ustune yaptınız. Allah bin kere razı olsun. Evin arsası benim arsamdı. Evin tapusunu vermediler bana. Her gun ev sahibi bizimle kavga ediyor, beni dışarı atmak istiyor. Okuma-yazma odulu olarak bana yapıldı kendi arsam uzerine. Şimdi diyorlar belediyeye ait. Belediyeyle alakası yok. Kac yıldır vergisini oduyorum. Daha dededen oradayız. Tapum da var elimde. Ben Belediye Başkanından ve ozel kaleminden soz aldım, kirayı karşılayacağız diye. Hicbir şekilde kira karşılanmadı. Başkan ve ozel kalem benim işimin gorulmesi icin talimat veriyor, aşağı indiğimde 'Cok para tutuyor, belediyemizin de gucu yok' diyorlar. Bunu deyip beni geri yolluyorlar. Cok mağdur durumdayız. Yetkililerin sesimizi duyum bize yardım etmelerini bekliyoruz" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KUBRA NUR ATİK