Galata Koprusu'nde olta balıkcılarına mesafe denetimi
-En az 3 metre olmak uzere cizgiler cizildi

İSTANBUL - İcişleri Bakanlığı'nın tarafından yayınlanan genelgeyle olta balıkcılığı yapan kişilerin arasında en az uc metre mesafe bırakılması gerekiyor. Galata Koprusu'nde işaretlemeler yapılarak polis ekiplerince denetimler gercekleştirildi.
İcişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliği'ne "Olta Balıkcılığına Yonelik Tedbirler" konulu genelge gonderildi. Gonderilen genelgede gore olta balıkcılığı faaliyeti yapılan sahil bantlarında kişiler arasında en az uc metre mesafe bırakılması gerektiği yer aldı. Sigara icme yasağı ve maske kullanımına bu bolgelerde dikkat edilecek. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.
Eminonu Galata Koprusu'nde İcişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında denetimler gercekleştirildi. Polis ve zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlere havadan drone destek verdi. Polis Drone Pilotu Necat Kalkan, sesli drone ile mesafeye uymayan olta balıkcılarını uyardı.
"Bu cizgiler de fayda etmeyecek"
Olta balıkcılarına getirilen mesafe kuralını beğenenler kadar beğenmeyenler de vardı. Olta balıkcılığında maddi kazanc sağlayan Şerafettin Batbay, "Biz halkımızı 3 kişi değil 2 kişi duralım diye uyardık. 3 kişi duranlar goze battı. Ondan dolayı mesafeyi koymak zorunda kaldılar. Bu cizgiler de fayda etmeyecek. Halkımız ekmeğini balıktan kazanıyor. Balık tutuyor, satıyor. Ekmeğini kazananlar icin iyi oldu" dedi.
"Uygulama cok guzel"
Uygulamanın cok mantıklı olduğunu ifade eden Mahmut Unal, "Mesafeli. Kimse kimseye bulaşmıyor. Hem oltalar karışmamış oluyor. Hem de virusten dolayı herhangi bir sorun cıkmıyor. Şu anda mesafe korunuyor. Sabahtan beri buradayım. Hicbir sorun yaşamadım. Ben kendim icin, hem de karşıdaki insanlar icin guzel bir uygulama. Hobi olarak geliyorum. Uygulama cok guzel" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / CANER SONMEZ