Samsun'da bir bucuk yıldır bel fıtığı sorunu yaşayan hasta endeskopik bel fıtığı ameliyatı ile ağılarından kurtuldu.
Bel fıtığı tedavisinde yeni bir yontem olan endoskopik bel fıtığı ameliyatı hastalara şifa olmaya devam ediyor. Buyuk Anadolu Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, bel bolgesine veya yan taraftan 0,5 cm'lik cilt kesesi ile lokal anestezi altında 4 mm'lik bir endoskop borusu ile girilip, ekrandan cerrahi alan gorulerek gercekleştirilen endoskopik bel fıtığı ameliyatı ile hastanın aynı gun taburcu edildiğini, kısa bir sure sonra yuruyerek, aynı gun eve gidebildiğini soyledi.

Tum bel fıtığı hastalarına uygulanabiliyor
Hastanın cok kısa bir zaman icinde de normal iş yaşantısına donebileceğini belirten Opr. Dr. Naki Keleş, tam endoskopik bel fıtığı ameliyatının kemik veya kas yapıda herhangi bir bozukluğu olmayan tum bel fıtığı hastalarına uygulanabileceğini ifade etti. 1 bucuk yıldır bel fıtığı sorunu yaşayan Emine Tekke isimli hastasına da bu ameliyatı yaptıklarını dile getiren Opr. Dr. Naki Keleş, hastasının maddi ve manevi olarak yaşadığı sorunlardan kurtulduğunu ifade etti.
"Alternatifler ağrımı dindirmedi"
Buyuk Anadolu Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş'e yıllar boyunca suren ağrılarından kurtulmak icin ameliyat olan Emine Tekke ise, operasyon olmadan once yaşadığı sıkıntıları ve şimdiki durumunu anlattı.
Tekke, Opr. Dr. Keleş'e endoskopik bel fıtığı ameliyatı olarak sıkıntılarından kurtulduğunu ifade ederek, "1989 doğumluyum. 1 bucuk yıl once bel fıtığı şikayetlerim başladı. Bacaklarımda baskı, kalca ve ayaklarıma inen bıcak gibi batan ağrılarım vardı. Bu surec icinde cok yere başvurdum. Bununla ilgili olarak alternatif tıp diye adlandırılan cozumler de aradım. Fakat hep ameliyat olmam gerektiği soylendi ama yaşımın genc olduğu icin ameliyat olmamam gerektiğini sıkıntı yaşayabileceğimi ifade ettiler. Alternatif olarak yaptığım tedaviler bende işe yaramadı. Ağrı kesiciler fayda etmedi. Gunluk işlerimi yapamaz hale geldim. Yaşam kalitem duştu. Psikolojik olarak da buyuk etkisi oldu. Hem maddi hem de manevi olarak sıkıntılar yaşamaya başladım.
Yaşadığım sıkıntılardan kurtulmak icin ameliyat olmaya karar verdim. Karar verdim ama bununla ilgili de araştırmalar yapmaya başladım. Ameliyat sonrası sıkıntı olabileceği duşuncesiyle ameliyat olmuş kişilerden de bilgi aldım. Naki beye başvurdum. Kendisini tavsiye ettiler, doktorumla ilgili guzel ve olumlu sozler almam bana guven verdi. Şu An da 3 ay oldu ameliyat olalı cok iyiyim. Oturduğum yerden kalkamıyor, suyumu almaya gidemiyor, lavabo ihtiyacımı karşılayamıyorum. Cok şukur hepsini artık rahat bir şekilde yapıyorum. Ameliyat sonrası yara kalır diye duşunuyordum ama sanki ameliyat olmamış gibiyim. Bu ağrıları cekenlere sesleniyorum. Mutlaka ameliyatınızı olun ağrı cekmenize değecek hic bir şey yok. Beni sağlığıma kavuşturan doktorum Naki beye, ekibine ve Buyuk Anadolu Hastaneleri'ne teşekkur ediyorum" dedi. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı