Karabuk Valisi Fuat Gurel, Turk Kızılay Karabuk Şubesi'ni ziyaret etti.
Turk Kızılay Karabuk Kan Bağış Merkezi'nde immun plazma kan almada kullanılan makine hakkında bilgi alan Vali Gurel, immun plazma bağışında bulunan vatandaşlara teşekkur etti.
Gurel, tum vatandaşlara yeni tip koronaviruse (Kovid-19) karşı etkili tedavi yontemleri arasında yer alan immun plazma tedavisi icin kan bağışı cağrısında bulundu.
KAR-VAK'tan ornek davranış
Ankara Karabukluler Vakfı (KAR-VAK), ihtiyac sahibi vatandaşlara ulaştırılmak uzere toplanan giyim malzemelerini Karabuk Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim etti.
Vali Fuat Gurel, KAR-VAK Yonetim Kurulu tarafından temin edilerek Karabuk'teki ihtiyac sahiplerine verilmek uzere gonderilen giyim malzemelerinin adetleri ve turleri hakkında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Muduru Yasemin Canbaz'dan bilgi aldı.
Gurel, "İlimizde yaşayan ihtiyac sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmak uzere gonderilen giyim malzemelerinin temin edilmesinde organize ve onculuk eden başta Cumhurbaşkanlığı Yuksek İstişare Kurulu Uyesi KAR-VAK Mutevelli Heyet Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin olmak uzere KAR-VAK Yonetim Kurulu Başkanı Nizamettin Yucel, yonetim kurulu uyeleri, vakfımızın tum uyelerine ve destek olan herkese Karabuklu hemşehrilerim adına teşekkur ederim." dedi.
İl Milli Eğitim Muduru Akbaş'tan okul ziyareti
İl Milli Eğitim Muduru Nevzat Akbaş, Celik İş Ortaokulunu ziyaret etti.
Ziyarette, okul muduru Gorkem Dağ'dan okulun fiziki durumu hakkında bilgi alan Akbaş, oğretmenlerle bir sure sohbet ettikten sonra EBA uzerinden canlı ders goren oğrencilerin dersine katıldı.
"Kan ve Plazma Hayattır" kampanyası
Karabuk'te, İl Milli Eğitim Mudurluğu ile Turk Kızılay Karabuk Şubesi işbirliğinde "Kan ve Plazma Hayattır" kampanyası gercekleştirildi.
Turk Kızılay Karabuk Kan Bağış Merkezi'nde duzenlenen kampanyaya İl Milli Eğitim Mudurluğunde gorevli yonetici, oğretmen ve personel katıldı.
İl Milli Eğitim Muduru Nevzat Akbaş da kampanya kapsamında kan bağışında bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Ozler