ANTALYA'nın Alanya ilcesinde esnaf M.K.'nin koronavirusten yaşamını yitiren babası icin verdiği yemekli mevlide katılanların tespit edilip, ceza uygulanması icin kaymakamlık inceleme başlattı. Alanyalılar da yaşanılana tepki gostererek, "Herkes kurallara uysun" cağrısı yaptı.
Alanya'da esnaf olan M.K. gecen hafta, koronavirus nedeniyle hayatını kaybeden R.K. icin iş yerinin onunde mevlit okutup, yemek verdi. Koronavirus tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen duzenlenen mevlide onlarca kişi katıldı. Goruntuleri sosyal medyada yayınlanan mevlitte kalabalığın maske ve mesafe kurallarına uymadıkları da goruldu.

KAYMAKAMLIK TESPİT YAPACAKAlanya Kaymakamlığı mevlide katılanları tespit edip, koronavirus tedbirlerini ihlal ettikleri gerekcesiyle ceza uygulamak uzere inceleme başlattı.VATANDAŞLAR TEPKİ GOSTERDİAlanyalılar da yaşanılana tepki gosterdi. Haşim Bahadır, "Herkesin dikkat etmesi lazım. Dinimize, her şeyimize saygımız var ama once sağlık geliyor. Sağlığımıza, cevremize dikkat etmemiz lazım. Bu sureci birbirimizi kontrol ederek, mesafe koyarak, maskemizi kullanarak atlatmamız lazım. Bugun neden Avrupa'da sokağa cıkma yasağı olmuyor da burada oluyor? Bu bilincsizlikten oluyor. Kimse kusura bakmasın. Tamam mevlidini okut, ben de zamanında anneme babama okuttum ama şu ortamda okutulmaz. Kaymakam beyi tebrik ediyorum araştırma yaptığı icin, herkese ornek olsun" dedi. 'SOSYAL MESAFEYE DİKKAT ETMELİYİZ'Mehmet Celik de Alanya'nın turizm bolgesi olduğunu, turizmin tekrar canlanabilmesi icin kurallara uyulması gerektiğini belirterek, "Bu donemde sosyal mesafeye uymamız gerekiyor. Seneye turizmin iyi olabilmesi icin bu virusten kurtulmamız gerekiyor. O yuzden kurallara ve sosyal mesafeye uymamız lazım" diye konuştu. 'HERKES KURALLARA, KAİDELERE UYSUN'İbrahim Aslantaş ise kurallara uyulması gerektiğini vurgulayarak, şunları soyledi: "Haberlerde izlediğimde cok şaşırdım. Boyle bir olayın nasıl yaşandığını, nasıl uygulandığını, insanların niye bu kadar sorumsuz olduğunu idrak edemedim. Ben altı aydır Ankara'dan uzak kaldım, Alanya'dayım. Bu guzel Alanya'da, guzel olmayan hareketleri kınıyoruz. Biz vatandaşlar olarak hepimiz A'dan Z'ye kadar kurallara uyuyoruz. Herkesin bu kaidelere uyması, bu beladan hepimizin, ulkemizin kurtulması icin elbirliğiyle hizmet etmesi gerekiyor. Kaidelere lutfen uyalım. Kimlere gorev duşuyorsa herkes gorevini yerine getirsin. Herkesin duyarlı olmasını istiyorum."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Engin ANAK