Sakarya'nın Geyve ilcesinde 2 yaşındaki uvey kızı Esma Asel Kolat'ı darp ettiği iddiasıyla tutuklanan şahsın yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz sanık olan anne hakkında 2 aydan 1 yıla kadar tutuklu sanık Emre S. hakkında ise en az 27 yıla kadar hapis cezası istenirken dava 2 Mart 2021 tarihine ertelendi.
Olay, Geyve ilcesinde 27 Kasım 2018 tarihinde meydana gelmişti. 2 yaşındaki Esma Asel Kolat'ın uvey babası Emre S.tarafından darp edildiği iddia edilmişti. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan minik Esma'nın kafasında catlakların bulunduğu belirlendi. Yaşanan olay sonrasında uvey kızını hastanelik ettiği iddiasıyla daha once gozaltına alınan ve cıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakılan uvey baba Emre S. ile anne F.K., Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı itiraz doğrultusunda yeniden gozaltına alındı. Uvey baba Emre S., cıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, anne F.K.'nin ise tutuksuz olarak yargılanmasına devam edildi.
Esma Asel Kolat'ın olumuyle neticelenen olayda Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede anne F.K. hakkında 'kotu muamele' sucundan 2 aydan 1 yıla kadar, uvey baba Emre S. hakkında ise 'cocuğu kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılmış muebbet, 'cocuğun cinsel istismarı' sucundan ise en az 27 yıl hapis cezası istendi. Duruşmaya tutuksuz sanık anne F.K. katılmazken taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Emre S. ise tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkemeye tanık olarak katılan E.K. ve M.K. ifadelerinin ardından savcı esas hakkındaki goruşunu bildirdi.
Mahkemeye tanık olarak katılan E.K., "Cocuğu aldık eve geldik. Diğer cocuklar oynarken Esma koltukta oturuyordu. Bizde onun bu halini gorunce doktora goturduk. Hafta sonu olduğu icin doktor mesainin bittiğini Pazartesi gunu cocuğu getirmemizi soyledi. 'Adli tıp uzmanı ve cocuk hastalıkları uzmanı eşliğinde değerlendirme ve gerekli tıbbi işlemleri yaparız' dedi. Bizde Esma'yı C.K.'ya teslim ettik ve C.K.'ya ozellikle Pazartesi gunu Esma'yı hastaneye gotureceğimizi belirttik. C.K.'da bu hususu F.K.'ya cep telefonuyla belirtti ve F.K.'da bunu onayladı. Pazartesi gunu ben ve kardeşim M.K., C.K.'nın yanına gittik. C.K. cocuğun F.K.'da olduğunu soyledi. Bizde konuşmak amaclı F.K.'nın calıştığı yere giderek cocuğu almaya geldiğimizi belirttik. F.K. ise telefonla konuşarak Emre S.'yi aradı ve bir sure sonra Emre S. olay yerine gelerek 'cocuğu vermiyorum, cocuğa ne yapacaksınız, rapor mu alacaksınız' şeklinde soylemde bulundu. Tartışma yaşandığını, Emre'nin elini beline goturduğunu ve belinde tabanca olduğunu gordum. Emre belinden tabancayı cıkarmaya calışırken ben mudahale ettim. Boylece Emre belinden silahı cıkaramadı. Bu arada bunlar yaşanırken, 'Esma'nın hastaneye goturulmesindeki sıkıntınız nedir?' diye sordum. Zaten munakaşa bundan başlamıştı" dedi.
Tanık M.K. ise, "Kardeşim E.K. ile birlikte Pazartesi gunu Esma'yı hastaneye goturmek amacıyla once C.K.'nın evine gittik. Cocuğun evde olmadığını F.K.' da olduğunu soyledi ve bizde kardeşimle F.K.'nın calıştığı markete gittik. F.K., 'bekleyin' diyerek gitti. Bir sure sonra Emre S.gelerek 'şikayetci mi olacaksınız, cocuğu hicbir şekilde size vermeyiz' dedi. Bunun uzerine, "İsterseniz gelin hastaneye goturelim. İki yaşında cocuk rahatsızlığı varsa hastaneye goturelim' dedim. Ben ısrar edince tartışma yaşandı. Emre tabancayı cekerek bana doğrulttu. Esma'nın tedavi olmak icin hastaneye yattığı tarihten yaklaşık 10 gun once H.K.'nın evine gitmiştik. Ben Esma'ya baktığımda, bitkin hali olduğunu kendi gozlerimle gordum" dedi.
Tutuklu sanık Emre S. ise tanıkların ifadelerini yalanlayarak tahliyesini istedi. Esas hakkındaki goruşunu soyleyen iddia makamı sanığın tutukluluk halinin devamı istedi. Tanıkları, sanık ve sanık avukatını dinleyen mahkeme heyeti ise sanık Emre S.'nin tutukluluk halinin devamına ve davanın 2 Mart 2021 tarihine ertelenmesine karar verdi. - SAKARYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı