Malatya'nın organik tandır lezzeti 'Bilik Ekmeği'nin satışları korona virus salgını tedbirleri kapsamında getirilen yeni kısıtlamalar nedeniyle azaldı.
Yeni tip korona virus (Covid-19) pandemisi sonrası doğal urunlere rağbet artarken, Malatya'nın doğal ve yoresel lezzeti olan Bilik Ekmeği bu surecte muşterilerini kaybetti.

Odun ateşinde ve toprak tandırda organik buğday unu, sut ve yağ karıştırılarak yapılan Bilik Ekmeğine, vatandaşlar korona virus salgını nedeniyle dışarı cıkamayınca ilgi de azaldı.
Yeşilyurt İlcesine bağlı Tecde Mahallesinde yaşayan 48 yaşındaki Fatma Sayi, bu donemde paket servislerinin de olmaması nedeniyle işlerinde ciddi bir duşuş yaşandığını belirterek, biran once bu salgının sonlanması temennisinde bulundu.
Eski zamanlarda olduğu gibi doğal olarak yapılan ekmek hakkında da bilgi veren Sayi, "Once hamuru, mayalıyoruz, sutle yağla yoğuruyoruz. Unun ve yağın kaliteli olması gerekiyor. Yumurta, pekmez birazcık da uzerine kuncu veya susam dokuyoruz ve yapıyoruz. Odun ateşinde tandırda pişiriyoruz. Daha sonra muşterilerimize veriyoruz. Odun ateşinde ve toprak tandırda yapılan organik buğday unu, sut ve yağ karıştırılarak yaptığım Bilik Ekmeğini 2 TL den satıyorum. Fiyatlarımız uygun. Yaklaşık 2 yıldır Bilik Ekmeği yaparak muşterilerimize hizmet sunmaya calışıyoruz" şeklinde konuştu.
"Korona virusten salgını nedeniyle hijyen kurallarına uyuyoruz"
Covid -19 salgını nedeniyle vatandaşların fazla dışarı cıkmadığını, bu nedenle satışların eskisi gibi olmadığını soyleyen 3 cocuk annesi Sayi, "Bilik Ekmeğini yaparken korona virus tedbirlerine uyuyoruz. Maske ve sosyal mesafeye dikkat ediyorum. En cok hijyene dikkat ediyorum, virus doneminde işlerimiz duştu. Once sağlık kurallarına uymaz gerekiyor. Bilik Ekmek yaparken maske ve hijyen kurallarına uyuyorum. Muşterilerimize kapın onunde siparişlerini veriyoruz. Yakın zamanda ise paket servis de yapacağız" dedi. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı