Kayseri'de, Zeynep Deveci mutfağının balkonunda yetiştirdiği mandalinaları, Covid-19 tedavisi gordukten sonra taburcu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki'ye ikram etti. Mandalinaları dalından toplayan Ozhaseki, "İnsan aldığı nefesin kıymetini hastanede anlıyor" dedi.
Kayseri'nin Talas ilcesinde yaşayan Ekrem ve Zeynep Deveci cifti mutfaklarının balkonunda mandalina yetiştirdi. Yıllar once AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki ile tanıştıklarını ve kendisini cok sevdiğini soyleyen Zeynep Deveci, "Kendisine bir mesaj gonderdik ve 3 yıldır yetiştirdiği bu mandalinalardan ikram etmek istediğimi soyledim. Sağ olsun davetimi kabul etti" diye konuştu. Ekrem ve Zeynep Deveci ciftinin evini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki, korona viruse yakalandığını ve bir sure Covivd-19 tedavisi gorduğunu hatırlatarak, "Tum dunya hastalığı yeni tanımaya calışıyor. Bilim adamları da bu hastalığı tanımaya calışıyorlar. Ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Bu surecte bir hafta kadar hastanede kaldım. Tercihimiz Şehir Hastanesi oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız kim arsayı ilk temin ederse temelini atıp tum Turkiye'de bu hastaneyi yapacağız, demişti. Ben de o zamanlar şimdiki hastanenin yerini tespit edip tapularını cıkardım ve Cumhurbaşkanımızın onune koymuştum. İlk olarak da Kayseri Şehir Hastanesi'nin temeli atılmıştı. Bilinmeyen bir model yapılıyor ve işletiyor. Yıllarca devlet kiralayarak bu hizmetin bedelini oduyor. İhtilafların cozumu ve bitmesi icin cok emek verildi. Hastaneden kaldığım surec icinde, yuzlerce Covid-19 hastası var. Onun dışında da onlarca kardeşimiz var. Allah hepsine şifa versin. Doktorların gece ve gunduz demeden nasıl hizmet ettiklerini gordum. Ben 63 yaşındayım, nihayetinde değişik vesilelerle gencliğimizde hastanelerin durumunu cok iyi biliyoruz" dedi.

Ozhaseki, "AK Parti hukumeti ile birlikte sağlık calışmaları bir catı altında toplandı. Gece gunduz dua ediyorum ki ilk fikir kimden cıktıysa Allah onlardan razı olsun. Kaldığım sure icinde yuzlerce insan gordum. İnsanlara moral verdim. İnsanların gozlerindeki ışık, devleti tarafından adam yerine konma, bir tek kuruş bile vermeden cok guzel ortamda hizmet almayı gordum. Allah'a şukur şimdi orada Kayserili olan veya olmayan tum vatandaşlarımız ucretsiz şekilde tedavilerini oluyorlar. Turkiye bu konuda imtihanı cok iyi bir şekilde verdi. Şehir Hastanelerinde vatandaşlarımız tedavi oluyor. Kayseri'de ilk olarak bu hastaneyi başlatmanın haklı bir kıvancını yaşıyorum" diyerek şunları soyledi:
"Bu bir gercek, bana bir şey olmaz gibi geziyorsunuz, boğaz yanması ağrı ve oksuruk başlıyor telaş ediyorsunuz. Kendine has semptomları var. Cok şukur ben ağır şekilde atlatanlardan değilim. Bunu cok ağır atlatanlar var. Kayseri'de yoğun bakımda olanlar var. Entube olanların vaziyeti gozukecek gibi değil. Cok sağlam biri dışarıda normal hayatını surduren sağlıklı insanlar bunlar. Kimde nasıl bir hasar bırakacağını kimse bilmiyor. Kimisi de o hastanelerde entube vaziyette bekliyor. Saatlerce yatak icinde ağzınızda oksijen maskesi nefes almaya calışıyorsunuz. Dışarıda nefes alıp vermenin farkında değiliz ya hastanede hastalar bir nefes alıyor elhamdulillah nefes veriyor elhamdulillah diyor. BU işin şakası yok. Maskesiz hicbir yere cıkmadım ama aile icinde bir yemekte bulaştı. Boyle bir sureci de yaşadık. Allah devletimize zeval vermesin. O doktorlarımızdan Allah razı olsun. Hastalara gozleri gibi bakıyorlar." - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı