İzmir'de, cami hoparlorlerinden muzik yayınına ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında "Halkı kin ve duşmanlığa alenen tahrik etme" sucundan dava acılan kadın beraat etti.
İzmir 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın son duruşmasına, tutuksuz yargılanan B.O. ile avukatları katıldı.

Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gulizar Bicer Karaca, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yucel ve partililer ile B.O.'nun yakınları da izleyici bolumunden takip etti.
B.O, savunmasında, asıl yargılanması gerekenlerin "provokatif haberler yapan" bazı internet siteleri, "bazı trol hesap sahipleri" ile cami hoparlorunden muzik yayını yapanlar olduğunu soyledi.
Kuşadası'nda 2 yıl once benzer bir olayın yaşandığını, bu konuda haberler yapıldığını, kendisine ceza verilmesi halinde Kuşadası'ndaki olayla ilgili paylaşımda bulunanların da zan altında kalacağını savunan B.O, "Bu surecin asıl mağduru benim. Hicbir suclamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.
Sanık avukatları mutalaayı kabul etmediklerini, sucun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat talebinde bulundu.
Hakimin sanığa son sozunu sorması uzerine B.O, "Sucsuzum, ne bir sucum ne de suc işleme kastım var. Beraatimi talep ediyorum." dedi.
Hakim, verdiği aranın ardından sanığın beraatine karar verdiğini bildirdi.
Olay
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 Mayıs'ta, muftuluğun merkezi ses sistemini sabote ederek bazı camilerin hoparlorlerinden muzik yayını yapanlar ile eylemi ovucu ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında soruşturma başlatmıştı.
Sosyal medya hesabından soz konusu olaya ilişkin paylaşımda bulunan B.O. gozaltına alınmış, tutuklanan B.O, bir hafta sonra tahliye edilmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Meric Urer