Everton forması giyen milli oyuncu Cenk Tosun, A Spor'da son durumu ve kariyer hedefleri uzerine acıklamalarda bulundu.
Super Lig'de Beşiktaş ile birlikte bircok takımın maclarını seyrettiğini dile getiren Cenk, "Super Lig'de bircok macı izliyorum. Beşiktaş'ın maclarını daha ozenli izliyorum ama butun macları izliyorum. Malatya'nın, Konya'nın maclarını izliyorum, bana mac olsun! Beşiktaş şu anda cıkışta, iyi başlangıc yapamadılar ve şu anda toparladılar, cok iyi top oynuyorlar. Ghezzal, Mensah, Rosier, Aboubakar gibi transferlerden de verim almaya başladılar, birkac haftadır iyi bir Beşiktaş goruyorum" dedi.
Hedeflerinden de bahseden 29 yaşındaki golcu, "Burada başarılı olup, buradan Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyorum. Ama iyi gitmez, oynamam, etmem, o zaman devre arasında ben de bir yere oynamak icin giderim ama hedefim Avrupa'da kalmak. Almanya olur, İngiltere olur, olablir" ifadelerini kullandı.
[h=3]"ULKEME DONMEYİ DUŞUNUYORUM"[/h]Cenk Tosun, Turkiye'ye donuşuyle ilgili ise "Eninde sonunda donup ulkemde oynamak istiyorum tabi ki. Ama burada misyonum tamamlanmadı. Buyuk bir sakatlıktan cıktım, Aralık ayı benim icin buyuk fırsat. İnşallah oynayabildiğim kadar oynayıp, atabildiğim kadar atıp kendimi ispatlamak istiyorum" diye konuştu.