Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da elde ettiği zafer icin duzenlenen Zafer Gecidi Torenine Turkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla katılan vatandaşlar, konuşmaları ve gecidi coşkuyla izledi.
Ermenistan'ın işgali altında kalan toprakların kurtarılması dolayısıyla başkent Baku'nun Azadlık Meydanı'nda duzenlenen gecit toreni icin vatandaşlar, meydan ve toren alanına cıkan yollara akın etti.

Binlerce vatandaş, Turkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla kent sokaklarını doldururken torene katılan iki ulke askeri konvoylarına, gazilere ve askerlere sevgi gosterisinde bulundu.
Gecit torenine katılan Emin Azizov, Ermenistan işgalinin sona ermesiyle Turkiye ile Azerbaycan arasında artık sınırların ortadan kalktığını belirterek, "Bugun gurur hissediyoruz. Bugun Turan'ı oluşturmanın temeli atıldı. Turkiye ile Azerbaycan bir olacak inşallah, Turk milleti bir olacak. Azerbaycan ile Turkiye arasında artık hicbir sınır olmayacak." diye konuştu.
Turkiye vatandaşları ile Azerbaycanlıların kardeş olduğunu soyleyen Azizov, "Turkleri gorduğumde sanki oz kardeşlerimi goruyorum. Kanı kanımdan olanı, kendi evimin icini goruyorum. Cok mutluyum. Ne mutlu Turkum diyene." ifadelerini kullandı.
Azizov ayrıca, catışmaların yaşandığı donemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisinin de arttığını belirterek, "Son 50 gunde Recep Tayyip Erdoğan'ı anlatamayacağım derecede cok sevdim. Allah onu da İlham Aliyevi de Turk dunyasının başından eksik etmesin." dedi.
Fuzuli'deki catışmalarda yaralanan Emin Efendiyev de kazanılan zaferin Turkiye ile Azerbaycan'ın zaferi olduğunu belirterek, "Cok guzel duygular icindeyim. Bu Azerbaycan'ın ve Turkiye'nin birlikte zaferidir. Bu zaferi bizim halklarımız zor gunlerden gecerek elde etmiştir." ifadelerini kullandı.
Torene 1993 yılında Ağdere'de şehit olan kardeşi Muşfik Mirzayev'in madalyası ve resmiyle katılan Lokman Mirzayev de Karabağ'ın ozgurluğune kavuşmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.
Kardeşini anlatan Mirzayev, "Cok iyi Ermenice bilirdi. Ağdere'de, Şuşa'da, Kelbecer'de savaştı. Ağdere'de 1993'te şehit oldu. Bugun topraklarımız azad olduğu icin mutluluk duyuyorum. Sayın Erdoğan'a can sağlığı diliyorum." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Behlul Cetinkaya