Bakan Selcuk'un imzasıyla 81 ile 'Yuz Yuze Eğitime Ara Verilmesi' konusunda genelge gonderildi. Ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, okulların ne zaman acılacağı ile ilgili yeni bir acıklamada bulundu. Bakan Selcuk, yaptığı acıklamada online eğitimin 4 Ocak 2021'e kadar devam edeceği acıklandı. Peki, Okullar ne zaman acılacak?
[h=3]OKULLAR NE ZAMAN ACILACAK? 4 OCAK 2021 ACIKLAMASI[/h]Okullar ne zaman acılacak sorusu gundemde yerini koruyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, okulların ne zaman acılacağı ile ilgili yeni bir acıklamada bulundu, acıklamasında, '20 Kasım Cuma gununden 4 Ocak Pazartesi gunune kadar resmî, ozel, orgun ve yaygın tum eğitim oğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğiz.' dedi.
Bakan Selcuk'un imzasıyla 81 ile 'Yuz Yuze Eğitime Ara Verilmesi' konusunda genelge gonderildi. MEB'den gelen genelgede, ''4 Ocak 2021 tarihine kadar yuz yuze veya uzaktan olmak uzere hicbir şekilde sınav yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra sınavların; olcme ve değerlendirmeye ilişkin usul ve esaslar kapsamında okul ortamında yuz yuze yapılması planlanmaktadır.'' ifadeleri kullanıldı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, yuz yuze eğitime ilişkin, "4 Ocak bizim icin umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil donemi geliyor, sonrasında ikinci donem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak duşunuyoruz." dedi.
Bakan Selcuk, yaptığı son acıklamasında şu mesajı verdi: "Yeni bir uzaktan eğitim haftasında daha herkese gunaydın. Oğretmenler ve oğrenciler olarak ekranlarımızı actık ve her koşulda eğitime devam etme gayretindeyiz. Tek dileğimiz, sağlıkla okullarımıza kavuşmak. Bunun icin once kendi sağlığımıza dikkat etmemiz şart" Bakan Selcuk, yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle ertelenen yuz yuze eğitimin 4 Ocak'ta başlayıp başlamayacağının sorulması uzerine, salgının bir duşuş eğilimine girdiğini, bunun yeterli olmadığını soyledi.
Salgının durumunu her gun takip ettiklerini ifade eden Selcuk, tum oğrenci, oğretmen ve ailelerinin temaslı ya da pozitif durumlarını gunluk izlediklerini anlattı..
Selcuk, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirus Bilim Kuruluyla istişarelerde bulunduklarını, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla da bugun bir goruşme yaptığını belirtti..
Aşı değişkeninin, salgının seyrindeki duşmenin, umut verici olduğuna işaret eden Selcuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki tum kabine toplantılarında da konunun ele alındığını bildirdi..
Bakan Selcuk, acıklamalarını şoyle surdurdu:.
"4 Ocak bizim icin umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil donemi geliyor, sonrasında ikinci donem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak duşunuyoruz. Tarihlerde değişiklik yapmak, acılışta, kapanışta, tatillerde vesaire. Biz son derece esnek bir yapıyla gitmeyi zaruri buluyoruz. Onumuzdeki surecte de salgının seyri duştuğunde gerekeni yapacağız."