İzmir'de tedbirler arttı, yoğunluk azalmaya başladı
İZMİR - İzmir'de tedbirlerin ve denetimlerin artmasıyla beraber, cadde ve sokaklardaki yoğunluk azalmaya başladı. Yoğun goruntusuyle dikkat ceken Karşıyaka Carşısı'nda da yoğunluğun gectiğimiz gunlere oranla azaldığı gozlemlendi.

Salgının 3. zirvesini yaşayan İzmir'de, gectiğimiz haftadan itibaren alınan tedbirler etkisini gostermeye başladı. İzmir'in en kalabalık caddelerinden biri olan Karşıyaka Carşısı'nda da yoğunluğun azaldığı goruldu. Kafe, restoran ve alışveriş dukkanlarının olduğu carşıda, insan yoğunluğu gozle gorulur bir şekilde duşerken, polis ekipleri zaman zaman carşı icerisinde anonslar yaparak vatandaşları korona viruse karşı alınan kurallar hakkında bilgilendirmeye başladı. Carşının girişine barikat kuran ekipler, kurallara uyulup uyulmadığı hakkında denetimlerini sıklaştırdı. Ote yandan, İzmir'in bir diğer kalabalık caddesi olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde de yoğunluk gozle gorulur derecede azaldı.
"Karşıyaka Carşısı geciş guzergahı olarak kullanıldığı icin kalabalık gorunuyor"
Karşıyaka'da yaşayan vatandaşlardan Huseyin Kırmacı, salgında alınan tedbirlerin yeterli olduğunu belirterek, "Burası Karşıyaka Carşı, geciş guzergahı olarak kullanılıyor. İskeleden gelenler carşının diğer ucundaki İZBAN istasyonuna gidiyor veya tam tersini yapıyor. Burasının kalabalığı geciş icin kullanıldığı icin oluyor. 'İğne atsan yere duşmez' şeklinde haber yapılacak kadar bir durum yok burada. Herkes İzmir'de ve Karşıyaka'da durumun bilincine vardı. Halkımız iyi bir uyum sağlıyor. Buradaki esnaf cok ciddi miktarlarda kira veriyor, zaten cok fazla iş yapamıyorlar. Allah hakkımızda hayırlısını versin" ifadelerini kullandı.
"Uretim yapılan yerlerde de tedbir alınması gerekli"
Vatandaşlardan Nizam Akıncı ise, "Nufus yoğunluğunun olduğu bolgelerdeki insan sayısının duşmesi gerekir. Cadde ve sokaklar haricinde uretim yapılan yerlerde de aynı tedbirlerin alınması gerekli. Ekonomik sıkıntılar yaşanabilir; ama bundan başka bir şekilde kurtuluşun olduğunu duşunmuyorum. Aşı tamamıyla uygulanana kadar bir zaman alacak. Vatandaşlar genellikle kurallara uyuyor; ama maalesef uymayanlar da var. Bunun ciddiyetini kavramamış insanlarımız cok var. O insanların sayısı yuzde 1 bile olsa vaka ve olum sayılarını bu kadar yuksek olmasına sebep olabiliyor" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı